Waarom de nieuwe Diablo-game je gaat teleurstellen

Games Jelle van Es 24 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Een aantal jaar geleden werd tijdens de BlizzCon de game Diablo Immortal aangekondigd. Destijds werd de game niet goed ontvangen, omdat het de zoveelste free-to-play-game was die gebruikmaakte van lootboxes.

Vervolgens werd het stil rondom Diablo Immortal en ging het team voor een gedeelte terug naar de tekentafel en was het de bedoeling dat de game dit jaar uitkomt. Maar niet in Nederland.

Geen Diablo Immortal voor ons

Want de mensen van Tweakers hebben contact gezocht met Activision-Blizzard over hoe het er voor staat met Diablo Immortal. En daaruit is gebleken dat Diablo Immortal geen release gaat krijgen in Nederland en België. Zowel de versie die gepland staat voor de smartphone als de pc-variant is hier niet te downloaden. Dus wanneer de game op 2 juni uitkomt, dan is het dus niet voor ons bedoeld.

Diablo Immortal
Komt niet bij ons uit (Afbeelding: Activision Blizzard)

Een precieze reden waarom Diablo Immortal niet bij ons verschijnt, dat is niet gegeven. Er wordt gesproken over de huidige exploitatievoorwaarden voor games in die landen. De kans is groot dat het te maken heeft met de huidige wetgeving rondom kansspelen. In de game zitten lootboxes die je met echt geld kan kopen. En door de wetgeving hier, kan dat gezien worden als een vorm van gokken. Zo was er al eerder een rechtszaak aangespannen tegen Electronic Arts, die met hun pakjes in FIFA Ultimate Team de wetgeving zouden overtreden. De rechter besloot echter dat dat niet het geval was, waardoor je zou verwachten dat andere games niet in de problemen zouden komen.

Wat brengt de toekomst?

Het niet uitbrengen van een game als Diablo Immortal in Nederland en België zou wat dat betreft dan ook gevolgen kunnen voor toekomstige games, die ook met lootboxes werken. Maar op korte termijn is de verwachting dat een game als FIFA 23 inclusief de pakjes die je kunt kopen gewoon in ons land verschijnt.

Einde van een tijdperk: FIFA gaat verder onder andere naam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen