Deze Game of Thrones-ster is helemaal klaar met serie (en naaktscènes)

Films & Series Jeroen Kraak 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Game of Thrones houdt de gemoederen nog steeds bezig. Mensen zijn nog steeds niet uitgepraat over het einde. Bovendien staat spin-off House of the Dragon op het punt te beginnen. Een iemand gaan we sowieso niet meer in het GoT-universum terugzien.

We weten inmiddels allemaal hoe Game of Thrones tot een einde is gekomen. Iets waar veel fans erg ontevreden over zijn. Desondanks blijft de serie nog steeds erg populair en keren kijkers al te graag weer terug in Westeros. Een iemand die we daar niet meer gaan zien is Emilia Clarke zij is helemaal klaar met de serie. In GoT speelde ze Queen Daenerys Targaryen, the Unburnt, Queen of Meereen, Khaleesi of the Great Grass Sea, Breaker of Chains and Mother of Dragons. Of zoals intimi zeggen: Khaleesi.

De toekomst van Game of Thrones

House of the Dragon komt er bijna aan. In augustus zien we eindelijk hoe de eerste prequel in het Game of Thrones-universum er uit gaat zien. Dat zijn overigens allemaal nieuwe gezichten, aangezien de serie zich honderden jaren voorafgaand aan de gebeurtenissen uit hoofdserie afspelen.

House of the Dragon: alles wat je moet weten over de personages

Toch betekent het niet dat we de bekende gezichten helemaal niet terugzien. Zo komt er ook een spin-off over Jon Snow. Hierin zal Kit Harington opnieuw de rol van de bastaardzoon vervullen.

Harington keert dus terug, maar dat geldt niet voor Emilia Clarke. Voor haar is het boek gesloten meldt ze in een interview met BBC. Dat gaat overigens over het toneelstuk 1895 waarin ze gaat spelen, maar ze ontkomt natuurlijk ook niet aan vragen over Game of Thrones.

Game of Thrones series HBO Max
Daenerys en Jon Snow. (Afbeelding: HBO)

Geen naakt meer

In een eerder interview zei ze al eens dat ze de naaktscènes in Game of Thrones angstaanjagend vond. In het interview met BBC gaat ze daar wat dieper op in. “Ik heb er geen spijt van. Het is gewoon iets wat ik niet leuk vind. Sindsdien heb ik niet meer veel naakt gedaan. Maak daar maar van wat je wil.”

House of the Dragon: 5 opvallende momenten in de nieuwe trailer

Clarke gaat ook in op de spin-off rond Jon Snow. “Hij heeft me het verteld. Het gaat echt gebeuren! Het komt ook mede uit zijn koker. Als het dus echt tot een serie komt, weet je dat hij het heeft goedgekeurd.”

Overigens hoeven we geen spin of te verwachten over Daenerys Targaryen in het Game of Thrones-universum. “Ik ben er denk ik klaar mee”, zegt ze overtuigend waarna ze volgens de BBC in lachen uitbarst. Ze wil dan ook verder met andere rollen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen