Hoe Google Chrome de wachtwoorden op je iPhone wilt beheren

Apps Mark Hofman 24 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De iOS-app van Google Chrome krijgt maar liefst vijf verschillende nieuwe functionaliteiten. Eén daarvan is gemaakt om de wachtwoorden op je iPhone te beheren. Iemand interesse?

Het gaat om een wijziging in de Google Password Manager. Na de update is het mogelijk om de dienst als standaard in te stellen voor het invoeren van wachtwoorden op je iPhone.

Google Chrome wil wachtwoorden beheren

Wie op zijn iPhone gebruikmaakt van een wachtwoordmanager, kan deze al enige tijd al instellen als standaard. Waar iCloud-wachtwoorden normaliter automatisch je wachtwoord kan invullen, is het ook mogelijk om dit met applicaties als LastPass of 1Password te doen. Wie de wachtwoordmanager van Google Chrome gebruikte kreeg echter nog niet de kans om dit te doen.

Wie interesse heeft kan binnenkort het wachtwoordbeheer op zijn iPhone door Google Chrome laten verzorgen. Het is de eerste keer dat het mogelijk is om dit met Google Password Manager te doen. Zo maakt het bedrijf zelf bekend via een blog post op zijn website. Dat het voorheen nog niet mogelijk was lag overigens niet aan Apple. Google heeft de ondersteuning zelf eerder nooit uitgerold.

Google Chrome
Veiliger. (Afbeelding: Google)

Een andere grote toevoeging is het zogeheten Enhanced Safe Browsing. Via deze weg waarschuwt Google Chrome zijn gebruikers beter zodra ze een gevaarlijke website willen bezoeken.

Automatisch invoeren wijzigingen op je iPhone

Het is dus mogelijk om zelf te bepalen welk programma je wachtwoorden beheert en welke er automatisch ingevuld worden op je iPhone. Zoals gezegd is iCloud-wachtwoorden de standaard keuze en werkt deze bijzonder handig zodra je meerdere Apple-apparaten in huis hebt. Liever gebruikmaken van LastPass, 1Password of straks Google Password Manager? Dan zijn deze via de volgende stappen in te stellen:

  • Open Instellingen op je iPhone
  • Selecteer Wachtwoorden
  • Kies voor de optie Vul automatisch in
  • Onder het kopje Sta invullen toe van selecteer je de app naar keuze

Mocht een wachtwoord tijdens het inloggen niet automatisch ingevuld worden, kun je altijd op het slotje bij het toetsenbord klikken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen