5 Harry Potter-series waar we wél op zitten te wachten

Films & Series Mark Hofman 13 apr 2023
Leestijd: 4 minuten

Het hoge woord is eruit: Harry Potter maakt een comeback. Nadat het gerucht over een heuse serie vorige week al rondging, komt HBO Max met de bevestiging. Helaas voor ons, want de serie die we niet willen zien wordt werkelijkheid.

HBO Max is van plan om het hele verhaal van Harry Potter nog een keer te vertellen. Andere cast, andere opzet (serie), maar helaas wel hetzelfde verhaal dus. Zonde, want er zijn volgens Harry Potter-gek en WANT-hoofdredacteur Mark Hofman zoveel mogelijkheden.

5 Harry Potter-series die we wel willen zien

Als diehard Harry Potter-fan ben ik stikjaloers op de liefhebbers van Star Wars. Nu ben ik er zelf ook eentje dus het verzacht de pijn, maar ze hebben het wel aanzienlijk beter dan ‘wij’. Het universum van George Lucas is tot in extremen ontwikkeld, waar het verhaal van Rowling eigenlijk blijft leunen op die paar boeken.

Dat HBO Max de kans heeft om het machtige universum waar ik zo verliefd op ben uit te breiden zorgt voor een hoop enthousiasme. Dat het uiteindelijke precies hetzelfde gaat doen als wat we begin deze eeuw deden, doet een beetje pijn.

Zeker omdat het Harry Potter-universum, ook wel bekend als The Wizarding World, heel veel potentie heeft. Ik zet vijf voorbeelden voor machtige series voor je op een rij.

#1 Tom Riddle: Becoming Voldemort

Voldemort Harry Potter JK Rowling
Voldemort. (Afbeelding: Warner Bros)

Laten we eerlijk zijn: Voldemort is met gemak het meest intrigerende personage uit de Harry Potter-franchise. He Who Must Not Be Named staat vooral bekend als de kwaadaardige man die hij vandaag de dag is, maar dat is natuurlijk niet altijd zo geweest.

In de Harry Potter-films krijgen we kleine fragmenten te zien van Tom Riddle, de persoon die Voldemort vroeger was. Hoe tof zou het zijn om niet alleen een kijkje te nemen in zijn jonge jaren, maar ook om zijn transformatie tot de gevreesde tovenaar op de eerste rij mee te maken?

#2 Ver voor Harry Potter: The Founders of Hogwarts

Hogwarts Legacy, PlayStation 5, Xbox Series Beste games van 2023, Harry Potter
Mooi kasteel! Zouden ze wat mee moeten doen. (Afbeelding: Portkey Games / Warner Bros.)

De magie die Hogwarts met zich meebrengt is moeilijk te beschrijven voor mensen die Harry Potter nooit zagen. De magische school is een plek waar iedere fan wel eens zou willen zijn. Maar hoe is het eigenlijk ontstaan?

Dankzij de boeken en films weten we dat Godric Gryffindor, Rowena Ravenclaw, Helga Hufflepuff en Salazar Slytherin de oprichters zijn. Maar hoe de school tot stand kwam zagen en lazen we nooit. Een prachtig idee voor een serie, als je het mij vraagt.

#3 Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy, PlayStation 5, Xbox Series S, Harry Potter
Legacy (Afbeelding: Portkey Games / Warner Bros.)

In februari maakten we kennis met de beste Harry Potter-game ooit. Hogwarts Legacy heeft de harten van fans in no-time weten te veroveren. Terecht, want naast het wonderschone uiterlijk van het spel is ook het verhaal bijzonder interessant.

De blauwdruk ligt er al, dus waarom zou HBO Max het concept niet beetpakken voor een heerlijke spin-off serie?

#4 Harry Potter and the Cursed Child

5 Harry Potter-series waar we wél op zitten te wachten
Cursed (Afbeelding: Joel Carret / EPA)

Oke, het boek was misschien niet al te best. Maar het verhaal leent zich wel echt voor een episch vervolg. In Harry Potter and the Cursed Child volgen we het leven van Albus Severus Potter, de zoon van Harry. We weten inmiddels dat het nageslacht in Slytherin belandt en zijn achternaam natuurlijk alles behalve meeheeft.

Er was eerder een Broadway Musical te zien waarin het verhaal tot leven kwam, maar de magie is op een podium moeilijk na te bootsen. HBO Max en Warner Bros. hebben al het materiaal in huis om dit wel te kunnen doen. Ik kan persoonlijk echt niet wachten.

#5 The Magical Life of Albus Dumbledore

Fantastic Beasts 3 HBO Max
“Weet jij toevallig, wanneer?” (Afbeelding: Warner Bros.)

Albus Dumbledore is een van de krachtigste tovenaars aller tijden. De Harry Potter-franchise laat zien wat voor man hij vandaag de dag is, maar hoe zag zijn leven eruit. We maakten hem in Fantastic Beasts al mee als leraar op Hogwarts, maar zijn jonge jaren blijven een mysterie.

Natuurlijk hebben we wel kleine delen meegemaakt, maar het hele verhaal blijft mysterieus. Tijd om de grote tovenaar iets beter te leren kennen door een machtige serie. The Magical Life of Albus Dumbledore, misschien?

10 hacks om jezelf als een meester te leren programmeren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen