5 nieuwe WhatsApp-functies die binnenkort naar Android en iPhone komen

Apps Jeroen Kraak 15 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

De kans dat jij WhatsApp gebruikt is anno 2023 bijna groter dan dat jij de veters van je schoenen strikt. Kans dat je volledig op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen overigens iets kleiner. Jeroen keek naar de app voor Android en iPhone, zet vijf functies op een rij en gaat rustig verder met leven.

We melden je regelmatig de nieuwste functies die verschijnen op WhatsApp. We zetten nu vijf nieuwe features voor je op een rijtje, zodat je niets hoeft te missen op je iPhone en Android.

5 nieuwe functies voor WhatsApp

Maar aan welke vijf nieuwe functies werkt WhatsApp op dit moment? Wij nemen ze met je door.

#1 Videoberichten verzenden via WhatsApp

Spraakberichten worden al veelvuldig gebruikt op WhatsApp. Binnenkort krijg je er een nieuwe functie bij op Android en iPhone.

Het wordt via de berichtendienst mogelijk om videoberichten te verzenden. Deze zijn maximaal 60 seconden lang. Het grote verschil met een toegevoegde video is dat deze niet doorgestuurd kan worden naar derden.

#2 HD-foto’s op Android en iPhone

De fotokwaliteit op WhatsApp gaat flink omhoog. Normaal is de app niet de ideale manier om foto’s door te sturen. Ze worden namelijk kleiner gemaakt, zodat er minder data nodig is. Het nadeel is echter dat de kwaliteit achteruit gaat.

WhatsApp brengt deze 5 nieuwe functies naar Android en iPhone
Zo ziet dat eruit. (Afbeelding: WABetaInfo)

Binnenkort hoeft dat niet meer op Android en de iPhone. Je kunt ervoor kiezen om een foto in HD te versturen. De kwaliteit wordt dan gewoon behouden op WhatsApp. Ideaal als je een echt mooie foto wilt delen met iemand anders. Let er wel op dat je zelf de optie moet selecteren per foto, anders gaat de dienst ouderwets verder.

#3 Links naar gesprekken

Wellicht ken je deze functie al van Zoom. Als je een vergadering hebt gepland, is er een link die je leidt naar het gesprek. WhatsApp gaat nu ook zoiets doen. Handig om gesprekken te delen zonder dat iemand hem helemaal hoeft op te zoeken. Deze voeg je gemakkelijk toe in jouw agenda-app.

Het fijne aan de nieuwe functie op WhatsApp is dat je zo ook mensen voor een gesprek kunt uitnodigen die niet in jouw contactenlijst staan. Zo is het nog makkelijker om bijvoorbeeld te bellen met iemand.

#4 Nieuwe ontwerpen voor Android en iPhone

Als je WhatsApp zowel op een iPhone als een Android-toestel hebt gebruikt, weet je dat de dienst er op de apparaten iets anders uitziet. Binnenkort krijgen beide versies een nieuw likje verf. Voor iPhone-gebruikers gaat het menu op de schop voor bijlagen. Als je nu op het plusje drukt linksonder, krijg je een lijst te zien. Dat wordt straks een veld met pictogrammen.

WhatsApp brengt deze 5 nieuwe functies naar Android en iPhone
Toevoegingen op iOS. (Afbeelding: WABetaInfo)

WhatsApp op Android krijgt dan weer een nieuw uiterlijk. Knoppen zullen er net wat anders uitzien. Bovendien is het navigatiemenu naar beneden verplaatst. Ook krijgt WhatsApp in Android een nieuw toetsenbord voor emoji.

#5 Groepsgesprekken op de schop

Ook de interface voor groepsgesprekken gaat er iets anders uitzien op Android en iPhone. WhatsApp maakt het voor beheerders van groepsapps makkelijker om ze te beheren.

Er komen nieuwe knoppen. Zo is het per gebruiker in te stellen wie bijvoorbeeld nieuwe leden in de groep mag uitnodigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen