5 PlayStation 3 games die je in 2021 echt nog een keer kunt spelen

Games Mark Hofman 28 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

We zijn aan het einde van 2021 en dat betekent dat de PlayStation 3 inmiddels bijna 16 jaar oud is. De console verscheen op 11 november 2006 in de winkels en wist gamers te voorzien van een aantal prachtige titels. Titels die je anno 2021 ook nog uitstekend kunt spelen.

Voornamelijk dankzij de komst van PlayStation Now is het mogelijk om de pareltjes van vroeger nog eens een keer her te beleven. Of natuurlijk voor de eerste keer te ervaren als je ze hebt gemist. Maar welke zijn nu echt de moeite waard?

5 PlayStation 3 games voor 2021

Met de kerstvakantie in aantocht en Black Friday achter de rug leek het me een leuk idee om eens te kijken naar welke 5 PlayStation 3 games je in 2021 nog steeds kunt spelen. Want laten we eerlijk zijn: goede games kunnen we nooit genoeg hebben!

Dit zijn naar mijn idee de beste titels:

#1 Batman: Arkham City

We trappen de lijst af met één van de beste superhelden-franchises die op de PlayStation te spelen is. Batman: Arkham City is zonder twijfel de ultieme game voor Batman-fans te noemen. Waar voorganger Arkham Asylum een beetje chaotisch aanvoelde en een vrij beperkte ervaring bood, was het vervolg een genot voor iedere gamer.

Het spel was dankzij zijn open-wereld element dusdanig groot dat het 100% uitspelen van de game bijna onmogelijk was. Zoveel side quests, collectibles en raadsels, dat de kans dat jij je verveelt met dit spel erg klein is. Ideaal om nog eens te spelen, dus.

#2 PlayStation 3: Split/Second

Split/Second was zonder twijfel één van mijn favoriete games als tiener. Deze racegame bracht alles wat je eigen wilde hebben: vette auto’s, geweldige races en imposante uitdagingen. Het mooiste van dit spel was overigens het feit dat je als speler invloed kon uitoefenen op de racebaan. Dit deed je door bepaalde handelingen, zoals het afvuren van raketten, uit te voeren.

Het spel heeft draait op een hoog tempo wat het echt ideaal maakt voor de fan van Arcade-racing. De auto’s zijn misschien niet het echte werk en de actie kan soms wat overweldigend zijn. Maar als dat precies is wat je zoekt, dan gaat Split/Second je zonder twijfel vermaken. Ook in 2021.

#3 Far Cry 3

Waar Far Cry 6 inmiddels op de markt is, denken we nog vaak terug aan het derde deel van de franchise. Niet heel erg gek, want Ubisoft’s Open-wereld game gaat in de boeken als een van de beste die het maakte. Van een geweldige schurk tot aan de fantastische Rook Islands: met deze game konden speler zich uren en uren vermaken.

Anno 2021 is deze editie van de franchise nog steeds een van de beste en is het dus zeker aan te raden om het te ervaren.

#4 PlayStation 3: Red Dead Redemption

Red Dead Redemption behoort tot één van de populairste PlayStation 3 games aller tijden. Het is dan ook zeker niet gek dat juist deze game door veel mensen, na verloop van tijd, weer opgepakt wordt. Al is het al vanwege alle uren die je verliest aan het spelen van poker. Bijvoorbeeld.

Het tweede deel is natuurlijk ook weer optimaal genieten, maar het origineel blijft zonder enige twijfel fantastisch. Al helemaal door de toevoeging van Undead Nightmare: een DLC die de Cowboy-wereld weet om te toveren tot het Zombie-walhalla!

#5 Uncharted 2: Among Thieves

De Uncharted-franchise is er een die van de PlayStation een ongelofelijk fijne console maken. De spellen spelen heerlijk weg, mede dankzij het boeiende verhaal van Nathan Drake en zijn avonturen. Al is het vooral het tweede deel dat de harten wist te veroveren. Het zit vol met geweldige plekken, heerlijke dialogen en fantastische gameplay.

Het spel is 12 jaar na zijn release nog steeds fantastisch om te spelen. Een dikke aanrader, dus!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen