Tijd voor een bakkie: 5 slimme keukenapparaten voor de keuken van 2021

Tech Lisanne Beijen 20 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

Van vrijwel ieder apparaat dat je kunt bedenken bestaat een slimme versie. Slimme apparaten nemen steeds meer ruimte in ons leven en onze huishoudens in. Het is daarom niet vreemd dat er tegenwoordig ook veel slimme keukenapparaten ontwikkeld worden. De slimme kok die zo efficiënt mogelijk te werk gaat in de keuken is hier ongetwijfeld blij mee.

De gemiddelde keukenapparatuur en keukenmachine is niet ingewikkeld. Met een druk op de knop laat je water koken, zet je de broodrooster aan en start je de broodbakmachine. De smart home versies van dit soort apparaten zijn net zo simpel alleen nét een beetje gebruiksvriendelijker voor wie alles graag binnen handbereik heeft, nee, binnen smartphone-bereik. Dit zijn 5 slimme keukenapparaten die niet misstaan in de keuken van 2021.

#1 Slimme koelkast van Samsung

Een slimme koelkast is precies zo’n ding dat je niet nodig hebt maar wel handig is. Dat geldt eigenlijk voor ieder keukenapparaat in dit rijtje. Samsung’s slimme Family Hub koelkast heeft genoeg functies die de gemiddelde gadget-liefhebber erg cool vindt. Bedien de koelkast via je smartphone en luister via het grote display op de deur muziek, houd je boodschappenlijstje bij (een papieren boodschappenlijstje is zó vorig jaar), en bedien de koelkast via spraakbesturing. Wat er te bedienen valt aan een koelkast weten we niet precies. Verander jij iedere dag de temperatuur in de koelkast? Nee. Toch is je koelkast zo een beetje gezelschap wanneer je alleen thuis bent.

De meeste Family Hub-koelkasten van Samsung hebben het ‘F’ energielabel. Handig om te weten: die F staat voor ‘Fet Koud’ en ‘Fet slim’ en ‘Fet Niet Zuinig’.

Samsung Family Hub slimme koelkast
Samsung Family Hub RS68N8941B1/EF – ‘Amerikaanse Koelkast’ (Afbeelding: Samsung)

#2 Slimme keukenapparatuur: airfryer

Een airfryer is een onmisbaar apparaat voor de efficiënte kok die niet van koken maar wel van snacken houdt. Een slimme airfryer is een onmisbaar apparaat voor de efficiënte én slimme kok die niet van koken maar wel van snacken houdt.

Een slimme airfryer, zoals deze van Philips, laat zich namelijk bedienen vanaf de bank. Verbind het keukenapparaat met de bijbehorende app op je smartphone, stuur het recept naar de airfryer, en leun achterover terwijl het slimme keukenapparaat je eten bereidt. Al moet je natuurlijk wel nog steeds zelf het eten in de airfryer stoppen. Dit apparaat is een slimme heteluchtfriteuse, geen privé chef.

Philips Airfryer XL Connected HD9280/70 keukenapparaat
Philips Airfryer XL Connected HD9280/70 (Afbeelding: Philips)

#3 Slimme vaatwasser

De afwas laten doen door een vaatwasser is altijd slim. De afwas laten doen door een slimme vaatwasser is nog slimmer. Dankzij een slimme vaatwasser hoef je namelijk bijvoorbeeld niet na te denken over wanneer de vaatwasser klaar is met draaien omdat het apparaat een notificatie naar je smartphone stuurt wanneer de klus is geklaard. Daarnaast kun je slimme vaatwassers ook op afstand aanzetten.

Verder kun je in de bijbehorende app van de slimme vaatwasser, zoals in de app die bij deze Bosch vaatwasser hoort, invoeren hoe vies de vaat is, hoeveel vaat er in de vaatwasser zit en of er ook bestek in de vaatwasser zit. Dit betekent dat de vaatwasser het wasprogramma kiest dat het beste bij de vaat past en zo economisch mogelijk met water omgaat.

Bosch slimme vaatwasser
Bosch SMV4HAX40N slimme vaatwasser (Afbeelding: Bosch)

#4 Slim keukenapparaat voor koffie: slimme espressomachine

Koffie is lekker, maar voor sommigen is het voornamelijk een functioneel drankje. Bij een functioneel drankje hoort een functioneel koffiezetapparaat: een slim keukenapparaat dat te bedienen is via een app en koffie klaarzet wanneer jij het nodig hebt.

Een goed voorbeeld van een slim koffiezetapparaat voor liefhebbers van allerlei soorten koffie is de Siemens EQ9+ S500 TI9553X1RW Home Connect. Bedien het apparaat via het kleurendisplay of via de bijbehorende Home Connect smartphone app. Het slimme keukenapparaat van Siemens is vrij prijzig met een prijs van zo’n 1700 euro. Of de slimme functies een dergelijke prijs waard zijn laten we aan de koffiedrinker over.

Siemens slimme koffiezetapparaat keukenapparaat
Siemens Home Connect slim koffiezetapparaat (Afbeelding: Siemens)

#5 Het beste slimme keukenapparaat: slimme rijstkoker

Een rijstkoker is veruit het beste keukenapparaat dat bestaat. There, we said it. Het apparaat verslaat met gemak de waterkoker en ja, zelfs het tosti-ijzer. Een rijstkoker stoomt namelijk de perfecte rijst. Altijd.

Wat beter is dan een rijstkoker? Een slimme rijstkoker. Neem bijvoorbeeld dit exemplaar van Xiaomi dat 3000 verschillende soorten rijst kan koken, via de Xiaomi-app kan worden bediend, opties heeft voor kiezen van de gewenste textuur van de rijst en meer. Zo maak je nooit meer per ongeluk plakrijst, maar kies je er bewust voor.

Xiaomi Smart Rice cooker keukenapparaat
Xiaomi Smart Rice Cooker (Afbeelding: AliExpress)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen