6 essentiële tips om nog meer uit je Google Chromecast te halen

Tech Jeroen Kraak 14 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

De Chromecast van Google is het ideale gadget om aan je televisie te koppelen. Met het apparaatje heb je toegang tot allerlei apps en je kunt zelfs beelden van je computer of tablet streamen naar je kijkbuis. WANT-redacteur Jeroen Kraak vertelt je hoe je het kastje nog beter kunt gebruiken.

Heb je nog geen Chromecast? Dan is het zeker een goede overweging om ‘em aan te schaffen. De gadget is ideaal om je Android-systemen aan je televisie te koppelen. Bovendien zorgt Google TV ervoor dat je heel makkelijke je favoriete series en films vindt.

6 essentiële tips voor jouw Google Chromecast

Het voordeel van een Chromecast is dat deze redelijk goedkoop is. De Google Chromecast 3 scoor je bijvoorbeeld al voor 34,99 euro, terwijl je de nieuwste versie op de kop tikt voor 69 euro.

Het voordeel van de duurdere versie is dat deze beschikt over Google TV en 4K beeld. Uit het apparaat wil je natuurlijk ook alles uithalen. Hier zijn 6 tips waarmee dat zeker lukt.

#1 Laat het scherm van je Android-telefoon zien op je televisie

Wil je een video showen die alleen op je Android-telefoon staat, in plaats van YouTube? Je hoeft echt niet op een klein scherm te kijken. Je kunt je scherm gewoon streamen naar de televisie.

Hiervoor ga je naar de Google Home-app en vervolgens klik je op je Chromecast-apparaat. Druk op Cast my Screen en vervolgens Cast Screen. Het lijkt als het ware of je een projector gebruikt.

Google TV Chromecast
Nieuwe Chromecast met Google TV (Afbeelding: Google)

Gebruik ‘m samen met je vrienden of familie

Ben je een avondje thuis met je vrienden, dan is de Chromecast ideaal. Je kunt samen kijken naar YouTube video’s, of juist muziek luisteren via Spotify. Hiervoor moeten de bezoekers verbinden met jouw Wi-Fi-netwerk.

Zo kunnen zij de desbetreffende app openen en hun keuzes toevoegen aan de kijklijst. Heb je ze liever niet op je netwerk, dan kun je ze ook toegang geven door middel van een Gastmodus.

Gebruik je telefoon als afstandsbediening voor de Chromecast

Bij de nieuwe Chromecast met Google TV zit een afstandsbediening. Toch heb je die helemaal niet nodig. Je kunt zowel op Android als iOS de Google Home of Google TV app downloaden.

Beiden hebben een afstandsbedieningsfunctie. Je moet de telefoon alleen nog even scannen voordat je verbinding kunt maken met de Chromecast.

Deze komedies op Apple TV+ zijn meer dan de moeite waard
The Lasso Way (Afbeelding: Apple)

Apple op je Google-apparaat

Je wist het misschien niet, maar je kunt ook de Apple TV-app op je Chromecast installeren. Hierdoor heb je ook meteen toegang tot Apple TV+.

Het is dus gewoon mogelijk om op je Google-apparaat naar bijvoorbeeld Ted Lasso of SEE te kijken.

Luisteren met je draadloze koptelefoon

Wat je misschien niet weet is dat de Chromecast ook Bluetooth ondersteunt. Hierdoor kun je dus met verschillende apparaten verbinding maken met het kastje. Het meest handige is misschien wel jouw draadloze koptelefoon of earbuds. Ideaal voor de optimale beleving.

Vaak is het ook veel fijner om daarmee te kijken, omdat sommigen apparaten bijvoorbeeld 3D-audio ondersteunen. Zo kun je op Netflix of Disney+ jouw favoriete film of serie nog beter ervaren.

Stadia
Google Stadia. (Afbeelding: Google)

Gamen op je Chromecast

Via Chromecast is het zelfs mogelijk om te gamen. Niet alleen door beelden via het kastje te streamen naar je televisie, want het kan ook anders.

De Chromecast ondersteunt ook Stadia, Google’s abonnementsdienst voor games. Of je daar voor moet kiezen is overigens een heel ander verhaal, zo legt Dennis je in het onderstaande artikel uit.

Stadia was een veelbelovend idee, maar Google ging snoeihard onderuit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen