7 apps die iedereen met een Android of iPhone standaard moet hebben

Apps Sam Dille 2 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

Onze smartphone zit bijna aan onze hand geplakt. Daarom is het belangrijk dat je de jouwe zo efficiënt mogelijk gebruikt. Een paar Android- of iOS-apps moeten daarom gewoon op je telefoon staan.

Zowel de Play Store, van Android, als de App Store zitten vol met handige applicaties. Door dit enorme aanbod snappen we dat het soms moeilijk is om je beste opties op een rijtje te krijgen.

Android en iOS: deze apps moeten op je smartphone staan

Daarom hebben we een lijst samengesteld met 7 Android- of iOS-apps die (bijna) elke mobiele gebruiker op zijn smartphone moet hebben. Dus, als je verbonden en georganiseerd wilt blijven, of gewoon een beetje meer plezier wilt hebben op je telefoon, check dan zeker even deze lijst!

1. Memrise

Memrise is een leerapp die een innovatief algoritme gebruikt. Het helpt je om je langetermijngeheugen effectief te trainen. Met hulp van Memrise kun je van alles en nog wat leren: van geschiedenis tot Spaanse werkwoorden. Je bent hierin niet beperkt slechts één onderwerp tegelijk. Je kunt namelijk cursussen combineren, waardoor je alles makkelijk kunt onthouden. Memrise biedt ook oefenmodules die je helpen om je leervaardigheid snel te verbeteren. De app is voor zowel Android, als iOS te installeren.

Download de app hier

2. Unroll.me

Unroll.me is een geweldige app waarmee je, je inbox efficiënt kunt opruimen. Het enige dat je hoeft te doen, is de e-mails selecteren die je wilt bewaren en je afmelden voor de rest. Vervolgens verzamelt Unroll.me alle e-mails in een overzicht, zodat je makkelijk kunt zien welke e-mails je aandacht nodig hebben en welke niet. Deze app is perfect voor iedereen die zijn inbox wil opruimen, maar te weinig tijd of zin heeft.

Download de app hier

3. Backdrops voor Android

Backdrops is een Android-app boordevol met leuke achtergronden voor je startscherm. Gebruikers kunnen scrollen tussen duizenden wallpapers en eigen foto’s plaatsen. De achtergronden kunnen worden gedeeld met andere gebruikers, die vervolgens kunnen stemmen op welke ze het leukst vinden. Op backdrops kun je ook je eigen wallpaper samenstellen. Je kan bij een leuke foto bijvoorbeeld tekst of stickers toevoegen of bijsnijden.

Download de app hier

4. Dropbox

Dropbox is een gebruiksvriendelijke, betrouwbare app voor het opslaan en delen van bestanden. Met Dropbox kun je back-ups, fotobibliotheken en duizenden documenten opslaan in een virtuele omgeving. Je kunt ook eenvoudig en snel bestanden delen met andere mensen. Dit alles zonder dat bestanden verloren raken of worden gestolen. Bovendien heb je toegang tot je bestanden vanaf elk apparaat met een webbrowser. Dropbox is een lekkere optie voor Android- en iOS-gebruikers die bestanden veilig en toegankelijk wil houden.

5. Todoist

Todoist is een van de bekendste apps voor to-do-lists. Miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken het om hun dagelijks leven in te plannen. Je kunt deze app verbinden met je e-mail, agenda en bestanden. Op die manier kun je makkelijk zien wat er wanneer en waar moet gebeuren. Bovendien je terugkerende taken instellen, zodat je deze niet steeds opnieuw hoeft in te vullen. Met hulp van de zoekfunctie kun je al je taken en projecten snel terugvinden.

Download de app hier

6. Elevate

Elevate is een leuke app om je hersenen mee te trainen voor Android- en iOS-gebruikers. De app heeft meer dan 40 games die zijn ontworpen om je hersenen op verschillende gebieden te prikkelen. Denk aan: wiskunde, lezen, schrijven, problemen oplossen. De games zijn gepersonaliseerd, zodat je de game op jouw niveau speelt. De app biedt ook een dagelijkse quiz om je voortgang bij te houden en om ervoor te zorgen dat je elke dag nieuwe dingen leert. En als je tegen de muur loopt, is er altijd een hulplijn beschikbaar om online mee te chatten.

Download de app hier

7. Bitwarden voor Android

Bitwarden is een open-source wachtwoordmanager die steeds meer populariteit krijgt. De Android-app werkt als een soort virtuele kluis, waar je wachtwoorden in kunt bewaren. Bitwarden ondersteunt biometrische ontgrendeling en kan worden beveiligd via 2FA. Dit is een twee factor-authenticatie waarbij je naast je wachtwoord meestal ook een sms of e-mail krijgt met een toegangscode. Je kunt Bitwarden op je eigen server hosten. Dit is iets wat je niet vaak ziet bij wachtwoordmanagers, dus een groot voordeel. Je downloadt Bitwarden gratis in de PlayStore.

Download de app hier

Opgepast! WhatsApp stopt op deze Android-telefoons

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen