Opgepast! WhatsApp stopt op deze Android-telefoons

Apps Jeroen Kraak 27 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp is een functie die onmisbaar is op een smartphone. Toch moeten sommige Android-telefoons er nu aan geloven. De dienst verdwijnt van een aantal toestellen.

Op je Android-smartphone gebruik je waarschijnlijk één app het meest: WhatsApp. Het is de app waarmee je contact houdt met je vrienden en familie. Je moet er dan ook niet aan denken dat de dienst het niet meer doet op je telefoon. Op een aantal Samsung-toestellen verdwijnt de app.

Geen WhatsApp meer op oudere Android-toestellen

Wees maar niet al te bang, want het geldt niet voor de nieuwste Android-toestellen. Als je dus een Samsung Galaxy Z Flip 4 of een Galaxy S22 hebt, blijft WhatsApp nog een lange tijd beschikbaar. Het gaat echt veel oudere toestellen.

Helaas is het wel logisch voor WhatsApp om oudere Android-toestellen niet meer te ondersteunen. Het kost natuurlijk enorm veel tijd en moeite om de dienst up to date te houden voor oudere smartphones en niet veel mensen gebruiken die meer. Bovendien hebben sommige van de apparaten niet de specs van nieuwere, waardoor sommige functies niet ondersteunt kunnen worden.

WhatsApp
Nog meer chatten. (Afbeelding: Unsplash)

Deze smartphones worden niet meer ondersteund

De Android-telefoons die WhatsApp niet meer ondersteunen, komen uit 2011, 2012 en 2013. Het mag dus een wonder heten dat die telefoons nog werken en je ze ook nog eens een keer gebruikt. Het gaat dus om toestellen als de Samsung Galaxy S2 en S3 mini.

Op de lijst van Android-telefoons die niet meer ondersteund worden staat naast Samsung ook toestellen van makers als HTC, Sony, Huawei en LG. Het geldt voor smartphones die op oudere besturingssystemen draaien dan Android 5. WhatsApp stopt met werken op die toestellen vanaf 1 januari 2023.

Gebruik je een van die Android-telefoons? Dan zit er niets anders op dan een nieuw toestel aan te schaffen als je WhatsApp wil blijven gebruiken. Heb je niet een al te groot budget? Dan is dat geen probleem. Er zijn ook Android-telefoons rond de 100 euro die WhatsApp ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Nokia.

Haalt WhatsApp geen foto’s en video’s meer binnen? Zo fix je het

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen