Gold Rush: zo rijk zijn de goudzoekers uit de Discovery-serie

Films & Series Jeroen Kraak 28 dec 2022
Leestijd: 4 minuten

Gold Rush is inmiddels een begrip op Discovery. De serie is al jaren te zien op televisie. De grote vraag is hoeveel geld het goud oplevert.

Je hebt er vast wel eens langs gezapt: Gold Rush. Het is zo’n typisch programma waarbij je even blijft hangen. Al in het Wilde Westen zochten de Amerikanen naar goud en nu klinkt die zoektocht nog steeds als waar jongensboek. De goudzoekers die het programma volgt, doen dat nog steeds. Alleen zijn dat nu wel op heel moderne manieren. Ze gaan de hele wereld af, maar is het wel succesvol? Of ligt er zowel letterlijk als figuurlijk een pot goud aan het einde van de regenboog?

Gold Rush op Discovery

Gold Rush is sinds 2010 te zien op Discovery. Het programma kent inmiddels 258 afleveringen verdeeld over 12 seizoenen. We zien de goudzoekers vooral in Canada en de Amerikaanse staat Alaska in actie, maar af en toe maken ze een uitstapje. Het bekendste karakter in de reality-serie is Parker Schnabel, die ook zijn eigen spin-offs heeft gekregen. Ook zijn er regelmatig andere specials te zien. Maar goed: hoe rijk zijn Schnabel en de rest? Wij zetten het op een rijtje.

Fred Lewis – 1,6 miljoen dollar

Fred Tony Discovery
Fred samen met Tony. (Afbeelding: Discovery)

Sinds seizoen 11 zien we Fred Lewis in Gold Rush en daarmee is hij dus een van de nieuwste gezichten. Het is dan ook niet gek dat we hem onderaan de lijst tegenkomen. Toch heeft hij er al een hele carrière op zitten. Hij zat 14 jaar in het leger als medic voor de Special Forces. In die functie ging hij onder andere naar Afrika, Korea, Irak en Afghanistan. Dit deed hij tot 2009 en daarna ging hij de goud-business in. Inmiddels heeft hij zijn eigen crew en is hij 1,6 miljoen dollar rijker.

Dave Turin – 2 miljoen dollar

Dave Turin Gold Rush
Dave heeft zijn eigen spin-off. (Afbeelding: Discovery)

Dave Turin staat niet op de bovenste plaats in dit lijstje, maar we hoeven zeker geen medelijden met hem te hebben, want hij is goed voor 2 miljoen dollar. Het mijnen is hem met de paplepel ingegoten, alleen begon hij niet met goud. Hij werkte in de familiesteengroeve, maar toen hij als consultant aan de slag ging voor de Porcupine Creek goudmijn, besloot hij zelf ook het goud op te zoeken.

Rick Ness – 3 miljoen dollar

Rick Discovery
Rick zoekt naar de kleinste klompjes. (Afbeelding: Discovery)

Rick Ness kennen we natuurlijk vooral als de rechterhand van Parker Schnabel. Het hulpje zijn van de goudzoeker levert zeker geen windeieren op, want de teller staat inmiddels op 3 miljoen dollar. Het verhaal van Ness is bijzonder te noemen. Hij speelde tot een blessure American Football op college-niveau en speelde de bass in de band .357 Stringband die drie albums uitbracht en zelfs een wereldtournee had.

Todd Hoffman – 7 miljoen

Discovery Gold Rush
Hunter, Todd and Jack Hoffman op jacht naar goud. (Afbeelding: Discovery)

Todd Hoffman was jaren te zien in Gold Rush, maar we zien hem inmiddels niet meer terug en dat heeft wel een heel opmerkelijke reden. Hoewel hij veel verdiende aan het zoeken van goud, wilde hij toch zijn andere passie volgen. Hij startte met een zangcarrière en eerlijk gezegd klinkt het niet zo slecht. Er zijn verschillende video’s van hem op YouTube te vinden die miljoenen keren zijn bekeken. Toch kon hij het goud niet met rust laten, want inmiddels is hij weer flink aan het mijnen. Het heeft hem inmiddels 7 miljoen dollar opgeleverd.

Parker Schnabel – 10 miljoen dollar

Parker Schnabel Gold Rush Discovery
Parker Schnabel (Afbeelding: Discovery)

Parker Schnabel is de bekendste goudzoeker uit Gold Rush. Hij is misschien jong, maar hij weet zeker wat hij doet. Volgens de site Wealty Persons is de 27-jarige Amerikaan goed voor 10 miljoen dollar, want natuurlijk zeker niet gek is. Als hij zo doorgaat, gaat hij de rijkste persoon in deze lijst zo voorbij.

Goudzoeken heeft de Gold Rush-ster van geen vreemde. Zijn grote inspiratiebron en mentor is zijn opa. Toen hij 16 jaar oud was nam Schnabel de activiteiten van hem over. Toch betekent het niet dat hij al het geld meteen in zijn zakken stopt, want hij blijft investeren in nieuwe apparatuur.

Tony Beets – 15 miljoen dollar

Discovery Gold Rush
Tony in actie. (Afbeelding: Discovery)

De rijkste deelnemer aan Gold Rush is een Nederlander! Tony Beets komt eigenlijk gewoon uit Friesland, maar emigreerde 38 jaar geleden naar Canada. Hij was toentertijd boer en was de Nederlandse regelgeving zat en dus ging hij in Noord-Amerika in de koeien. Dat bracht echter niet genoeg op en dus besloot hij om aan olieleidingen te werken. Van olie stapte hij over naar goud en dat legde hem geen windeieren.

Hij heeft nu 15 miljoen dollar bij elkaar gesprokkeld. Inmiddels is het goud zoeken echt een familiebedrijf geworden want het bedrijf bestaat nu ook uit zijn vrouw, dochter en zoons. Stoppen met het zoeken naar goud wil hij dan ook niet. Een paar jaar geleden gaf Beets aan De Ondernemer een interview over zijn werkzaamheden.

Streamingdienst Discovery+ start vanaf vandaag in Nederland

Gold Rush is regelmatig te zien op het kanaal van Discovery. Daarnaast kun je de serie en de spin-offs vinden op Discovery+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen