Jelle van Es
Jelle van Es Elektrische fietsen 14 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse elektrische fiets klaar om Amerika te veroveren

De elektrische fiets is in Nederland zeer populair. Maar ook in andere landen zie je dat het model in opkomst is. En nu gaat een Nederlands merk proberen de Amerikaanse markt te veroveren.

Het gaat daarbij om Gazelle, die je in Nederland erg goed kent, maar in de Verenigde Staten een onbekend merk is. Met hun Arroyo elektrische fiets gaan ze proberen daar iets aan te doen.

Gazelle elektrische fiets naar de Amerikaanse markt

De Amerikaanse markt voor de elektrische fiets lijkt soms een beetje op het Wilde Westen. Je hebt zoveel gekke modellen die worden uitgebracht. Wat dat betreft kan de Arroyo C7 en C8 van Gazelle wat rust geven. Het zijn typische fietsen zoals we die kennen. Ik zou zeggen dat het vrouwenmodellen zijn met een lage stang, zodat je er makkelijk op kan stappen. De batterij is daarbij netjes in het voorframe verwerkt, iets dat hem net iets sportiever laat ogen. De batterij is voorzien van 500 Wh, zodat hij een redelijke tijd mee kan gaan.

Arroyo C7 (Afbeelding: Gazelle)

De Arroyo elektrische fiets wordt voorzien van een Bosch Active Line Plus middenmotor. Deze heeft 50 Nm aan torgue, wat behoorlijk netjes is en een maximale snelheid van 32 kilometer per uur. Dat is dus iets hoger dan op de Nederlandse markt mag, maar dat komt door andere wetgeving daar. In het Amerikaanse bericht is het ook wel grappig om te zien dat de ze spreken dat ze spreken over het feit dat de fiets geen mogelijkheid heeft om ‘gas te geven’. Je moet echt met de pedalen ronddraaien om vooruit te komen.

Prijzen

In de Verenigde Staten wordt de Arroyo elektrische fiets voor een vanaf prijs van 3.299 dollar geleverd. De C8 begint iets hoger en is vanaf 3.699 dollar te koop. Dat is ongeveer vergelijkbaar met wat we hier in Nederland betalen. Een C7 heb je al snel voor iets minder dan 3.000 euro in huis. Wil je meer lezen over e-bikes? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Nieuwe elektrische fiets van Ampler biedt gemak voor in de stad

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!