Netflix scoort met The Adam Project, maar men is niet onder de indruk

Films & Series Jeroen Kraak 14 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Ryan Reynolds is een van de grootste namen in Hollywood. Nu is hij terug op Netflix met een nieuwe knaller.

The Adam Project is sinds 12 maart op Netflix te zien. Hoewel de film dus maar pas net op de streamingdienst staat, weet het nu al ontzettend goed te scoren. In 86 landen staat de film op plaats 1 in de populariteitslijsten. Ook in Nederland scoort de titel en staat het op de eerste plaats bij populairste films. In de totale lijst moet het alleen Formula 1: Drive to Survive voor zich laten. Logisch natuurlijk door de Max Verstappen-gekte in ons land.

The Adam Project zet bijzondere cijfers neer op Netflix

Om in 86 landen op plaats 1 te staan is een bijzondere prestatie. Slechts één film deed dat beter en opmerkelijk genoeg had Ryan Reynolds daar ook een rol in. We hebben het natuurlijk over Red Notice, waar naast Reynolds ook Gal Gadot en Dwayne Johnson de hoofdrollen vertolken.

Netflix showt Nederlandse serie die Undercover moet doen vergeten

Zelf beschrijft Netflix The Adam Project als volgt: “De tijdreizende gevechtspiloot Adam maakt een noodlanding in 2022 en gaat samen met zijn twaalfjarige ik op een missie om de toekomst te redden.” Naast Ryan Reynolds zien we ook Mark Ruffalo en Jennifer Garner in de bijzondere film.

Gemengde reacties

Op Rotten Tomatoes scoort de serie 69 procent, waarmee het niet zo speciaal lijkt. The Daily Beast vindt het niets: “Rommel bestaande uit reserveonderdelen van geliefde voorvaders in het genre.” Daar is ABC het daar gedeeltelijk mee eens, maar vindt de film wel vermakelijk. Het medium schrijft het volgende: “Ryan Reynolds leidt een cast vol grote namen in een Back to the Future nostalgiereis die langs versleten wegen glijdt in plaats van nieuwe te plaveien met frisse fantasie. Maar het is nog steeds leuk om deze cynismevrije terugkeer naar het familie-entertainment uit de jaren ’80 te zien.”

Op IMDb haalt The Adam Project een soortgelijke score. De Netflix-film scoort op het medium een 6,9. Daarbij wordt het visuele aspect geroemd, maar net zoals bij de recensenten zijn ook de gebruikers op de website niet onder de indruk van het verhaal.

Op deze datum verschijnt Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix

Wil je desondanks de film toch kijken? Dat kan nu, want je vindt de film op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!