The Last Kingdom is voor het laatst terug op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 11 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Eindelijk staat het nieuwe seizoen van The Last Kingdom op Netflix. De serie weet meteen goed te scoren bij de gebruikers.

The Last Kingdom is een van de beste series op Netflix. Het goede nieuws is dat seizoen 5 eindelijk op Netflix staat. Er is echter ook slecht nieuws: dit is het laatste seizoen van de serie.

The Last Kingdom is terug

Heb je The Last Kingdom nog nooit gezien? Dan vertellen we je in het kort waar de show over gaat. De serie draait om Uthred en speelt zich af in Groot-Brittannië ten tijden van de Vikingen. Hij is een van de erven van het Engelste stadje Bebbanburg. Zijn oom neemt de troon over en zelf wordt hij opgevoed door de Vikingen. Hij komt echter in een groot conflict met zijn loyaliteit als hij moet kiezen tussen de Engelsen en de Vikingen.

Netflix showt Nederlandse serie die Undercover moet doen vergeten

Inmiddels is de serie toe aan het vijfde seizoen en zijn er al de nodige plottwists voorbijgekomen. Zoals we van de serie vaker gewend zijn, is er ook in dit seizoen een grotere tijdsprong genomen. The Last Kingdom speelt zich dit seizoen een aantal jaar af na het laatste deel. Edward is nog steeds koning en er is vrede tussen de Denen en Engelsen, maar deze wordt bedreigd. Bovendien moet Uthred de onwettige zoon van Edward beschermen.

Het vijfde seizoen is sinds 9 maart te zien. Verschillende kijkers hebben al gebinged en geven The Last Kingdom goede cijfers. Vooral de laatste aflevering krijgt een enorme beoordeling. Deze scoort een 9,9, maar dat kan ook zijn omdat het de laatste aflevering is. Maar goed, het einde lijkt dus beter te zijn dan Game of Thrones.

Het laatste seizoen

Zoals gezegd stopt Netflix na dit seizoen met The Last Kingdom. Dat komt omdat de makers van de series vanaf het begin uitgingen van vijf seizoenen. Elk seizoen pakt twee boeken uit reeks van schrijver Bernard Cornwell. Toch is er nu een probleem. Bij het maken van de serie waren er 10 boeken, maar inmiddels zijn er 13 in de reeks. De serie zou dus door kunnen gaan, maar daar is niet voor gekozen. Dit was een weloverwogen besluit tussen Netflix en de makers, vertelt een van de producenten aan de Radio Times.

Toch hoeven fans van The Last Kingdom niet bang te zijn om die drie laatste delen te missen. Er is een film in de maak die delen te behandelen. Wanneer deze uitkomt is nog onbekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen