Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 11 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Microsoft Office krijgt nieuwe look, maar niet voor iedereen

Microsoft Office gaat er anders uitzien om productiviteit een boost te geven. Jij gaat er mogelijk nog niets van zien.

Microsoft Office is voor veel mensen onmisbaar op hun computer. Onder Office vallen onder andere Word, PowerPoint en Excel. Het zijn programma’s die je waarschijnlijk gebruikt voor je werk, maar ook privé om bijvoorbeeld teksten of lijstjes te maken. Microsoft heeft nu een nieuwe versie van de dienst uitgebracht, maar deze is voorlopig nog alleen voor een selecte groep gebruikers.

Een nieuw uiterlijk voor Microsoft Office

De nieuwe versie van Microsoft Office-app is vanaf nu alleen nog beschikbaar voor zakelijke en educatieve gebruikers. Mensen met een persoonlijk account zullen nog even moeten wachten. De update voor hen moet de aankomende maanden worden uitgerold. Microsoft heeft die keuze expres gemaakt. Volgens hen gebruiken zij deze functie het meest aangezien zij grote volumes aan bestanden moeten managen. Juist daarin is de nieuwe versie van Office efficiënter.

Microsoft kondigde de nieuwe versie van Office al tijdens november van het afgelopen jaar aan. Het moet ervoor zorgen dat het makkelijker is om documenten te vinden en op te slaan door simpelere menu’s. Daarnaast moeten deze ook eenvoudig zelf aan te passen zijn, zodat je alles precies volgens je eigen voorkeur kunt doen. In een blog gaat het daar dieper op in.

Beste Microsoft Teams-feature komt naar alle gebruikers toe

Nieuwe functies

De nieuwe look van Microsoft Office zie je vooral in het thuisscherm. Hierin moet alles nog duidelijker en overzichtelijker zijn. Bovendien is er een Quick Access sectie waarbij je snel je documenten kunt filteren. Zo kun je documenten selecteren op bijvoorbeeld welke het meest geopend en gedeeld zijn.

Er is ook een nieuw My Content paneel waarbij je makkelijk door je documenten heen kunt bladeren. Je kunt daarin ook content vinden door te zoeken met wie je ergens aan het werkt. Ook moet het nog makkelijker worden om bepaalde delen van een document terug te vinden. Het zorgt ervoor dat je niet meer eindeloos hoeft te bladeren.

Tot slot is er ook een nieuwe create-functie. Daarin zie je alle Microsoft Office-apps die je tot je beschikking hebt. Daarin kun je dus ook makkelijk een nieuw document maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!