Netflix showt Nederlandse serie die Undercover moet doen vergeten

Films & Series Jeroen Kraak 11 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Met Dirty Lines komt er een Nederlandse original naar Netflix. De streamingdienst deelt nu de eerste beelden van de serie.

Als je denkt aan een Nederlandstalige original op Netflix, dan kom je automatisch bij Undercover uit. Hoewel de serie vol zit met Nederlandse topacteurs, wordt de show gemaakt door Belgen. Bij de nieuwe serie Dirty Lines is dat anders. De serie is volledig Nederlands en gaat ook echt over een Nederlands onderwerp: de opkomst van sekslijnen. De serie speelt zich af in de jaren ’80 waarin het vrije leven centraal stond en daarbij natuurlijk ook drugs.

Dit is Dirty Lines

Netflix beschrijft de serie zelf als volgt. “Het verhaal van Dirty Lines begint anno 1987 in Amsterdam, een tijd waarin de Nederlandse samenleving snel veranderde. Psychologiestudente Marly Salomon (Joy Delima) start met een bijbaantje bij een gloednieuw bedrijf: Teledutch. Het telecombedrijf, opgericht door de broers Frank (Minne Koole) en Ramon Stigter (Chris Peters), is Europa’s eerste onderneming in sekslijnen. Binnen no-time verdienen Frank en Ramon geld als water en wordt Marly volledig meegezogen in deze wilde en snelle transformatie.

De laatste jaren van de Koude Oorlog gaven hoop en inspireerden een nieuwe generatie om het leven uitbundig te vieren. Amsterdam werd het epicentrum van deze culturele revolutie waarin housemuziek en de nieuwe liefdesdrug XTC werden geïntroduceerd. De sekslijnen boden een nieuwe manier om anoniem seks te ervaren, waardoor niet alleen de moraal van de consumenten, maar bovenal dat van hun bedenkers voorgoed veranderde.”

Netflix kiest voor talentvolle namen

Voor Dirty Lines heeft Netflix een talentvolle cast weten te regelen. Daarin zitten bekende namen als Abbey Hoes, Charlie Chan Dagelet en Benja Bruijning, maar ook wat namen die je misschien wat minder voorbij hebt zien komen zoals Joy Delima en Chris Peters.

Je moet nog een kleine maand wachten op de serie. Vanaf 8 april is deze te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen