Elden Ring pauzeren? Via deze truc krijg je het voor elkaar

Games Jelle van Es 11 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Elden Ring is een game waar ik eigenlijk geen genoeg van kan krijgen. Elke keer als ik er iets van zie of er zelf mee aan de slag kan gaan, word ik gewoon blij.

En ik leer ook telkens nieuwe dingen over Elden Ring. Zo heb ik altijd gedacht dat het in de game niet mogelijk is om te pauzeren. maar via deze truc krijg je dat alsnog voor elkaar.

Pauzeren in Elden Ring

In principe is het niet mogelijk om te pauzeren in Elden Ring. Dat is een bewuste keuze van de ontwikkelaar. Het idee daarbij is dat je daardoor als speler altijd op je hoede bent. Je hebt geen tijd om even op je smartphone te kijken, maar je zit volledig in de game. Maar soms is het wel irritant wanneer er bijvoorbeeld iemand voor de deur staat en je open moet doen. Op dat soort momenten wil je dus pauzeren. En dat kan dus. Maar daarvoor moet je wel een kleine omweg maken, zoals je in de onderstaande video kunt zien.

Om Elden Ring te pauzeren druk je op de juiste knop om naar het menu te gaan waar je onder andere je equipment aanpast. Als je daar dan bent en kiest voor de optie om het menu uit te leggen (op de PlayStation 5 doe je dat door op het touchpad te klikken), dan komt er een extra menu in beeld. En op dat moment wordt de wereld om je heen dus gepauzeerd. Dus als je de volgende keer de game speelt en er komt iemand aan de deur, dan kun je via deze omweg de game dus pauzeren.

Speel de game als een pro

En als je dan toch Elden Ring pauzeert, dan kun je even deze video bekijken. Daarin laat een gamer zien hoe snel je de game kunt uitspelen.

Elden Ring moeilijk? Deze gamer speelt hem in recordtijd uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen