De GameCube als Nintendo Switch: deze gamer maakt hem

Games Jelle van Es 14 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De Nintendo Switch is zonder twijfel één van de grootste successen die Nintendo ooit heeft gekend. Zeker als je hem vergelijkt met voorloper Wii U. Maar ook een spelcomputer als de GameCube viel voor het Japanse bedrijf een beetje tegen.

Dat terwijl de GameCube echt wel een fijne spelcomputer was. En dat vond deze gamer ook. Maar die wilde zijn oude GameCube even van een nieuw likje verf voorzien. Dat doet hij door er een Nintendo Switch van te maken.

Een GameCube verandert naar een Nintendo Switch

Dat is gedaan door een Youtuber die wel vaker spelcomputer ombouwt naar iets anders. In zijn nieuwe video heeft hij zich laten inspireren door een oude mock-up foto die jaren geleden over het internet zwierf. Dat was dus een draagbare GameCube, iets dat we vandaag de dag dus een Nintendo Switch noemen. Nintendo heeft zich daar nooit aan gewaagd, maar het kan wel, zoals deze gamer laat zien. Bekijk de video hieronder.

In de video zie je het hele proces van hoe deze GameCube werd omgetoverd naar een Nintendo Switch. En daaruit blijkt dat je het waarschijnlijk niet zelf zal gaan doen. Er zit veel werk in het project, maar de maker is wel erg enthousiast met het eindresultaat. Het enige wat hij er op aanmerkt, is dat het niet echt een ergonomisch product is. Hij heeft het dan ook niet zelf zo bedacht, maar zich dus echt gebaseerd op de afbeeldingen die destijds verscheen.

Eigenlijk is het een Wii

Het enige dat niet helemaal eerlijk is, is dat deze GameCube die is omgebouwd naar een Nintendo Switch eigenlijk een Wii is. maar die spelcomputer speelt alle games van zijn voorganger en is dus makkelijker in dit kleine concept te proppen. Maar de controller is wel helemaal van de spelcomputer die bij de lancering in een opvallende paarse kleur werd uitgebracht. Wil je meer leze over de nieuwste spelcomputer van Nintendo? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen