Wens al je vrienden snel een gelukkig nieuwjaar met deze handige WhatsApp-truc

Tech Sabine Schults 31 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Héél je vriendenlijst een gelukkig nieuwjaar wensen rond middernacht is best wel een gedoe. Dat hoeft het echter niet te zijn. Met deze handige truc voor WhatsApp stuur je in één klap al je vrienden een gelukkig nieuwjaar.

Het is vaste prik: als de klok op oudejaarsavond op 00:00 uur slaat heb je al tal van nieuwjaarswensen ontvangen en verstuur je ze zelf naar vrienden en familie. Dat neemt best wat tijd in beslag. Tijd die je misschien liever spendeert met de personen die op dat moment bij je zijn. Stuur je nieuwjaarswens daarom in één keer naar iedereen via WhatsApp. Lekker makkelijk!

WhatsApp: met één tik een gelukkig nieuwjaar wensen

Pak WhatsApp erbij op je iPhone, open het tabblad Chats en druk op Verzendlijsten. Dit vind je bovenaan, onder de zoekbalk. Druk op Nieuwe lijst en voeg alle gewenste ontvangers toe. Heb je iedereen geselecteerd? Druk dan op Maak. Je hebt nu een verzendlijst gemaakt.

Heb je een Android-toestel, open dan het menu van WhatsApp en kies voor Nieuwe verzendlijst. Selecteer de ontvangers en druk op de pijl om de lijst aan te maken. Druk op Berichten bovenin de lijst om te zien welke contactpersonen erin staan.

WhatsApp
Nóg meer mensen een bericht sturen in dezelfde tijd. (Afbeelding: Unsplash)

Meerdere verzendlijsten maken

Het is mogelijk om maximaal 256 contacten toe te voegen aan een verzendlijst. Wil je nog meer mensen een gelukkig nieuwjaar wensen? Maak dan meerdere verzendlijsten aan. Let erop dat alleen contacten die jou als contact hebben ingesteld een bericht kunnen ontvangen. WhatsApp wil het versturen van spam hiermee voorkomen.

Een verzendlijst is handig wanneer je veel mensen wil bereiken, maar hiervoor geen groepschat wil aanmaken. Met een verzendlijst verstuur je een bericht namelijk via individuele chats. Erg handig om een uitnodiging voor een feest naar meerdere personen te sturen of om te laten weten dat je veilig bent aangekomen op vakantie.

Opgepast! WhatsApp stopt op deze Android-telefoons

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen