5 functies, 1 knop: bijna iedereen gebruikt actieknop iPhone 15 Pro verkeerd

Smartphones Mark Hofman 1 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De actieknop van de iPhone 15 Pro lijkt een kleine toevoeging te zijn, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat weinig mensen zijn volle potentie echt benutten. Tijd om daar verandering in te brengen.

Met de actieknop heeft Apple de gemiddelde iPhone-gebruiker iets meer vrijheid gegeven. Het bovenste knopje aan de linkerkant van de smartphone is vanaf nu niet alleen bedoeld om het geluid aan of uit te zetten. Het openen van de camera, aanzetten van de zaklamp of starten van een geluidsopname kan vanaf nu ook.

Het voelt misschien een beetje beperkt, maar met behulp van de Opdrachten-app kun je doen met de knop wat je wil. Alleen wat als ik je vertel dat zelfs die opdrachten-app een beetje beperkt aanvoelt, als je de volle potentie van de iPhone 15 Pro pas echt begrijpt.

iPhone 15 Pro: 5 functies, 1 knop

Ik val direct met de deur in huis. De iPhone 15 Pro heeft een actieknop die zich alles behalve beperkt tot een enkele functie. Wie het slim aanpakt, en dat ga je met behulp van dit artikel doen, kan met een knop maar liefst vijf verschillende functies gebruiken. Puur op basis van hoe je de smartphone vasthoudt.

Dat klinkt misschien een beetje verwarrend, dus ik zal je meenemen in hoe ik mijn iPhone 15 Pro heb ingesteld. De actieknop doet de volgende dingen:

  • Rechtop | Zaklamp aan of uit
  • Linksom | Camera in videostand
  • Rechtsom | Camera in fotostand
  • Plat met scherm omhoog | Apple Music
  • Plat met scherm omlaag | Stille modus
5 functies, 1 knop: bijna iedereen gebruikt actieknop iPhone 15 Pro verkeerd
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Om dat voor elkaar te krijgen heb je een aangepast Opdracht-nodig én een applicatie waar je Apple niet heel erg veel over hoort vertellen.

Maak kennis met Actions.

Zo stel je de actieknop optimaal in

Actions is een app, gemaakt door Apple, die ervoor gaat zorgen dat de Opdracht in kwestie ook daadwerkelijk gebaseerd wordt op de manier waarop jij je iPhone 15 Pro in handen houdt.

Die opdracht is via deze link te downloaden en de app van Apple haal je via deze link binnen.

@wantnl

5 handige tips om meer uit je iPhone 15 Pro te halen #Apple #iPhone #iphonetricks #iphonetips #iphonetipsandtricks #iphone15pro

♬ origineel geluid – WANT – WANT

Zodra je dat gedaan hebt open je instellingen, ga je naar actieknop en kies je voor opdracht. In het volgende venster selecteer je Orientation Action en klaar is kees.

iPhone 15 Pro: alle tips, trucs en verborgen functies

De iPhone 15 Pro heeft na vier maanden bijna geen geheimen meer voor me. Ik heb de meest recente smartphone van Apple volledig onderzocht en een waslijst aan handige tips, trucs en verborgen functies gevonden.

In deze aparte serie leg ik ze stuk voor stuk uit op onze website, maar als je alle tips achter elkaar wilt zien, zou ik je graag willen doorverwijzen naar onderstaande video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen