Na Fallout komt Prime Video met Tomb Raider: wie is de perfecte Lara Croft?

Films & Series Lucas van de Wetering 18 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

Na het Prime Video succes met de Fallout-serie gaan ze deze keer Tomb Raider omtoveren. En deze actrices zijn perfect voor de hoofdrol.

Series gebaseerd op videogames worden steeds populairder, er zijn nu al genoeg recente voorbeelden van dit feit. Een goed voorbeeld hiervan is Fallout op Prime Video, deze serie overtrof alle verwachtingen. Maar ook The Last of Us die vorig jaar uitkwam op HBO Max is een echt pareltje.

Na het succes van Prime Video met Fallout probeert de streamingsdienst nogmaals toe te slaan met een videogame-serie. Deze keer wordt er een serie gemaakt van de bekende videogame-reeks Tomb Raider. Casting is voor series altijd mega belangrijk, al helemaal als er gecast wordt op bestaande karakters.

Actrices die perfect zouden zijn voor Tomb Raider op Prime Video

Deze actrices zijn perfect voor de rol van Lara Croft, het hoofdpersonage in Tomb Raider op Prime Video.

Hailee Steinfeld

De eerste actrice die een mooie Lara Croft neer zou kunnen zetten in de Tomb Raider-serie op Prime Video is Hailee Steinfeld. Ten eerste heeft Steinfeld al in meerdere films haar acteertalent laten zien, in komedies maar ook in serieuze films. Maar Steinfeld heeft ook wel wat weg van Lara Croft; lang, donker haar en een hoekig gezicht.

Steinfeld haar rol als Kate Bishop in de Hawkeye-serie laat is een voorbeeld dat ze de rol in Tomb Raider op Prime Video goed zou kunnen spelen. Ze heeft al laten zien dat ze perfect een badass karakter kan spelen met een pijl en boog, voor Lara Croft kan ze dus precies hetzelfde doen.

Na Fallout komt Prime Video ook met Tomb Raider, maar wie is de perfecte Lara Croft?
Hawkeye (2021) (Afbeelding: Disney)

Melissa Barrera

Een andere goede keuze voor Lara Croft in de Tomb Raider-serie op Prime Video is Melissa Barrera. Al is ze iets minder bekend dan Hailee Steinfeld, ze weet zeker hoe ze moet acteren. Vooral haar rollen in twee Scream-films, Vida en Abigail zijn machtig mooi gedaan. Ook Barrera heeft wel wat weg van Lara Croft, alleen is ze wat ouder. Croft is over het algemeen rond de 21 en Barrera is al 33.

Waar Steinfeld al ervaring heeft in het actie-gedeelte die belangrijk is voor de Tomb Raider-serie op Prime Video, heeft Barrera veel gewerkt in het horrorgenre. Het voordeel van acteren in horrorfilms is dat je veel te maken krijgt met intense scènes en high energy spel. Barrera zou dit mooi kunnen toepassen op het karakter van Lara Croft.

Na Fallout komt Prime Video ook met Tomb Raider, maar wie is de perfecte Lara Croft?
Scream VI (2023) (Afbeelding: Paramount Pictures)

Mia Goth

Al is Lara Croft de held van de Tomb Raider-franchise, haar leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn, het is best een duistere franchise op momenten. Juist voor dit gevoel zou Mia Goth perfect in de rol van Lara Croft kunnen kruipen in de Prime Video-serie.

Goth heeft, net als Melissa Barrera, veel ervaring in het horrorgenre van de filmindustrie. Maar haar acteertalent is niet de enige reden waarom ze een duistere Lara Croft neer zou kunnen zetten. Ook het uiterlijk van Goth helpt hier erg bij mee. Ze heeft een erg expressief gezicht waarmee ze de pijn en het moeilijke leven van de heldin mooi over zou kunnen brengen in de Tomb Raider-serie op Prime Video.

Na Fallout komt Prime Video ook met Tomb Raider, maar wie is de perfecte Lara Croft?
Pearl (2022) (Afbeelding: Universal Pictures)

Jessica Henwick

Jessica Henwick is een van de kleinere actrices op de lijst, maar dat neemt niet weg van haar talent als actrice. Henwick heeft al veel vaker in actiefilms en -series gespeeld, Tomb Raider op Prime Video zou daarom dan ook perfect in haar straatje passen. Ook Henwick heeft wel wat weg van Lara Croft.

Henwick heeft door de vele actiefilms en -series waar ze in speelt ook veel fysiek talent. Zo heeft ze al vaker vechtsporten moeten doen voor haar rollen. Een voorbeeld hiervan is in Iron Fist, hier had haar karakter haar eigen dojo. Henwick zou dit talent prachtig toe kunnen passen in de Tomb Raider-serie op Prime Video. Als een extraatje kan de actrice ook nog eens goed regisseren.

Na Fallout komt Prime Video ook met Tomb Raider, maar wie is de perfecte Lara Croft?
Iron Fist (2017) (Afbeelding: Marvel)

Maria Zhang

Maria Zhang is redelijk nieuw in de filmindustrie, maar heeft al mooi laten zien wat ze in petto heeft. Zhang is tot nu toe eigenlijk alleen bekend van de Avatar: The Last Airbender-serie op Netflix. Ze speelde hier de rol van Suki. De actrice lijkt niet precies op Lara Croft, maar ze heeft zeker wel gelijkenissen.

Ook heeft Maria Zhang al goed laten zien dat ze in is voor actie. In Avatar: The Last Airbender op Netflix is ze een getalenteerde krijger met goede martial art-skills. Ze zou deze ervaring kunnen gebruiken voor de Tomb Raider-serie op Prime Video. Ook zou deze serie helpen met het opbouwen van een mooie carrière van de actrice.

Na Fallout komt Prime Video ook met Tomb Raider, maar wie is de perfecte Lara Croft?
Avatar: The Last Airbender (2024) (Afbeelding: Netflix)

Er is tot nu toe nog niemand gecast voor de rol van Lara Croft en er zijn ook nog veel meer actrices die de rol mooi zouden kunnen spelen. Maar deze vijf actrices zijn ook zeker goede keuzes voor de Prime Video-serie. Tomb Raider wordt hopelijk net zo goed als zijn Prime Video-voorganger Fallout.

Prime Video geeft Mr. & Mrs. Smith tweede seizoen zonder hoofdrolspelers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen