Hoe Adele een einde heeft gemaakt aan deze Spotify-functionaliteit

Apps Wesley Akkerman 22 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Spotify heeft sinds kort een nieuwe standaard voor het afspelen van albums. Wanneer je deze luistert zullen ze standaard niet meer via shuffle, maar op volgorde afgespeeld worden. Alleen wat heeft Adele daar nu precies mee te maken?

Binnen de apps van Spotify vind je boven afspeellijsten een afspeelknop met daarin een shuffle-icoon. Maar boven lijsten die een complete cd behelzen, zoals 30 van Adele, is dat niet meer het geval. Als je nu op de grote, groene knop drukt, dan speelt de dienst de lijst met nummers in de correcte volgorde af, zoals de artiest dat bedoelde. Iets dat Adele zelf heel graag wilde.

Spotify gaat in op verzoek van Adele

Geen nood: wil je nog steeds lekker shufflen, dan doe je dat door gewoon op de juiste knop bij de mediabediening te tappen. Die mediabediening staat altijd onderin beeld. De functie is dus niet helemaal weg, maar je moet er iets meer moeite voor doen hem te activeren. Het zal geen ontzettend groot probleem zijn voor luisteraars.

Tenminste, dat mag je verwachten. Aangezien we allemaal deels op het internet leven inmiddels, is dat natuurlijk niet het geval. Op de bovenstaande tweet geeft een Spotify-gebruiker namelijk felle repliek op de boodschap van zangeres Adele. Ze is het – op het zachtst gezegd – hier niet mee eens en wil dat écht laten weten.

Neemt Spotify te veel controle?

“Ik heb een absolute hekel aan controle. En dit is controle – serieus”, aldus Shell op Twitter. “Ik luister naar duizenden artiesten op Spotify en waardeer ze allemaal voor hun werk. Ik betaal voor de dienst, dus ik wil luisteren hoe ik wil luisteren. Dus ik ga nu niet naar je [nieuwe] album luisteren – zo geforceerd!!”

Spotify: zo vind je tegenwoordig de lyrics van je favoriete nummers

Dat is een manier om naar deze situatie te kijken. We kunnen ons voorstellen dat Spotify soms een lastige positie heeft tussen artiesten en luisteraars en dat het bedrijf altijd naar een middenweg zoekt. De shuffle-optie is dus niet verdwenen, maar is wel minder prominent aanwezig dan je wellicht gewend bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BBC

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen