Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gadgets 22 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung komt met razendsnelle oplader voor alle gadgets

Samsung kennen we natuurlijk van telefoons, tablets en allerlei andere elektronica. Nu komt het met een razendsnelle oplader.

Vroeger was het allemaal nog zo simpel. Als je een apparaat kocht als een tablet of telefoon, kreeg je er gewoon een oplader bij. Tegenwoordig moet je het alleen doen met een simpel kabeltje. Heb je toevallig geen oplader meer thuisliggen, dan zal je er een moeten aanschaffen. Samsung komt nu met een heel interessant alternatief op de markt die ook nog eens enorm snel is.

Snel opladen met Samsung

Samsung heeft de EP-T6530 uitgebracht, of in normale mensentaal de Samsung Power Adapter Trio. Dit is een oplader die werkt voor al jouw verschillende apparaten, dus je hebt geen andere meer nodig om al jouw gadgets op te laden.

De Power Adapter Trio heeft ‘trio’ niet voor niets in de naam. Er zitten in de oplader van Samsung drie verschillende aansluitingen. De snelste is de USB Type-C aansluiting. Hiermee kun je opladen met een maximumsnelheid van 65W. Je mag de oplader dus dan ook terecht een snellader noemen. Daarnaast is er ook een USB Type-C aansluiting (max. 25W) en een USB Type-A (max. 15W). Het is alleen nog wat onduidelijk of je de maximum snelheden haalt als je alle drie de aansluitingen tegelijkertijd gebruikt.

De Samsung Power Adapter Trio. (Afbeelding: Sammobile)

Nog even wachten

Samsung zelf heeft het product nog niet officieel aangekondigd. Wel is deze al in verschillende Europese winkels verkrijgbaar en kost deze daar 56 euro, meldt Sammobile. Helaas nog niet in Nederland, maar vermoedelijk komt het product alsnog naar ons land omdat Samsung soortgelijke producten hier wel gewoon aanbiedt. Misschien zien we ‘m dan ook als deze wel officieel is aangekondigd.

Overigens is de oplader niet alleen geschikt voor Samsung-apparaten. Ook andere gadgets kunnen er prima gebruik van maken door de verschillende aansluitingen. Het enige probleem is dat je mogelijk niet het maximale vermogen haalt. Dit ligt eraan of het apparaat dit ondersteunt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!