Paramount Plus: nog niet in Nederland, maar veel invloed op Netflix

Films & Series Mark Hofman 22 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Waar Netflix een aantal jaar geleden vrij spel had, heeft de streamingdienst nu te maken met talloze concurrenten. Concurrenten die er alles voor over hebben om consumenten over te laten stappen. De meest recente zet van Paramount Plus laat zien dat deze strijd compleet uit de klauwen loopt.

Dat we als gebruikers van diensten als Netflix, Disney Plus en Amazon content verliezen aan streamingdiensten die er al zijn is nog tot daar aan toe. Dat we nu ook content verliezen aan diensten die überhaupt nog moeten verschijnen…Daar word ik gewoon een beetje verdrietig van.

Paramount Plus pakt Netflix zijn rechten af

Dankzij Paramount Plus is Star Trek: Discovery, een serie die de laatste jaren exclusief op Netflix te zien was in ons land, vrij abrupt verdwenen. Niet alleen van de bekende rode streaming-gigant, maar uit ons land an sich. Dat is rot, want fans van de serie konden rekenen op gloednieuwe afleveringen. Maar slechts dagen voordat deze zouden verschijnen is de gehele serie opeens niet meer te zien. En daar wint echt helemaal niemand mee.

Star Trek Discovery Netflix
Discovery (Afbeelding: CBS)

Paramount Plus is namelijk zeer beperkt beschikbaar op de internationale markt. De streamingdienst komt wel degelijk naar Europa en andere markten, maar dan wel pas vanaf 2022. Op moment van schrijven is helemaal niet duidelijk wanneer de dienst precies onze kant op komt. Vanaf 2022 zou dus ook gewoon halverwege of eind het jaar kunnen betekenen. Wat dat betreft krijgen fans van Star Trek: Discovery dus totaal geen mogelijkheid om naar de nieuwe afleveringen te kijken. Althans, geen legale manier.

Een uitstekend voorbeeld

Een beter voorbeeld van de oorlog rondom streamingdiensten was er tot op heden nog niet. Waar rechten internationaal worden afgepakt en kijkers hun centen steeds meer moeten verdelen, is een dergelijke situatie nog niet voorgekomen. Dat Paramount Plus drie dagen voor de komst van een nieuw seizoen een dusdanig populaire serie bij Netflix wegjat, laat zien dat het niet om de kijkers gaat. Het gaat vooral om bedrijven die zichzelf anno 2021 realiseren dat ze veel te laat zijn ingestapt en daar zijn wij als consumenten het slachtoffer van.

Deze Netflix-website is ideaal voor het vinden van nieuwe content

Het is jammer, maar de gloriedagen van de streamingdiensten zijn inmiddels al voorbij. Niet voor de bedrijven achter ze, maar wel degelijk voor de gebruikers voor wie ze ooit bedoeld waren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen