Red Notice op Netflix: 5 vragen die ik heb na het zien van de film

Films & Series Mark Hofman 16 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Afgelopen vrijdag was het zover: Netflix’s duurste film ooit gemaakt verscheen op de streamingdienst. Gezien het buiten absoluut geen lekker weer is en het vroeg donker is leende het afgelopen weekend zich dus uitstekend voor een kijksessie op de bank.

Wat ik persoonlijk van de film vond laat ik in het midden. Ik kan me namelijk voorstellen dat er een grote groep kijkers is die zich uitstekend kan vermaken met de film, maar kan me ook zeker vinden in de kritieken. Wat ik niet in het midden laat zijn de vragen die ik nog heb nadat ik de film heb gezien.

🚨PAS OP: SPOILERS🚨

Red Notice op Netflix: 5 brandende vragen

Er is soms namelijk niets lekkerder dan speculeren en napraten over datgeen wat je op het grote scherm gezien hebt. Het grote scherm is in dit geval gewoon de televisie in de woonkamer, want Red Notice is namelijk alleen te zien op Netflix.

⚠️NOGMAALS: SPOILERS!! ⚠️

#1 Hoe kan Interpol dit niet weten?

Red Notice is voorzien van een plottwist die de film, op enige wijze, nog weet te redden. Waar eigenlijk de gehele film wel te voorspellen is, komt het einde echt als een grote verrassing. En dat is mede dankzij het slordige werk van Interpol.

Aan het begin van de film zien we namelijk dat agenten van de organisatie haarfijn samenwerken met FBI-agent John Hartley. Een man die achteraf één van de twee gezichten achter The Bishop blijkt te zijn. En de vraag is dan ook hoe Interpol het voor elkaar heeft gekregen dit niet te weten. Het kan zeker zijn dat de persoon achter de grootste kunstroven ter wereld een beetje op de achtergrond leeft, maar niet wanneer deze persoon eruit ziet als The Rock. Laten we het subtiel houden: The Rock is gewoon een beest van een vent en alles behalve goed in vermommingen. Al heeft iemand ook maar één seconde een schaduw op een plaats delict gezien, dan moet de link toch al snel gelegd zijn?

Red Notice Netflix Dwayne Johnson Ryan Reynolds
Ryan Reynolds, Gal Gadot en Dwayne Johnson in Red Notice. (Afbeelding: Netflix)

#2 Red Notice: waar zijn de eieren?

Red Notice draait volledig om Ryan Reynolds, Gal Gadot en Dwayne The Rock Johnson die achter eieren aanrennen. Meer kunnen we er niet van maken. Dat het drietal erin slaagt om ze uiteindelijk te bemachtigen, op wat voor een manier dat ook is, mag duidelijk zijn. De vader van Cleopatra slaagt erin om de eieren te krijgen, het tweetal achter The Bischop krijgt hun centen en uiteindelijk weet Interpol de eieren te bemachtigen. Maar wat is er daarna met de waardevolle kunst gebeurd?

Aan het begin van de film leren we dat de eiren al lange tijd niet meer samen zijn geweest. Is dit hét museum stuk van de eeuw geworden of gebruikt Interpol ze als bewijsmateriaal. Wie zal het zeggen?

#3 Hoe kan Booth ze vinden?

Aan het eind van de film, wanneer we zijn bijgekomen van de plottwist, zien we Hartley en Black samen romantisch op een zeilbootje zitten. Wanneer ze samen een momentje hebben gevonden om elkaar nog eens innig te knuffelen (ik weet ook niet waarom ik dat zo specifiek benoem) duikt Booth opeens op. De vraag die ik me alleen stelde was: hoe heeft deze man zijn twee tegenhangers weten te vinden?

Voor een film met het grootste budget dat Netflix ooit gehad heeft moet ik eerlijk zeggen dat dit soort openstaande vragen me tegenstaan. Interpol tast in het duister, maar een enkele kunstdieft heeft het duo zo opgespoord. Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen, wanneer is hij aan boord gekomen en waar heeft hij zich verstopt?

#4 Is dit de beste cameo in tijden?

Het is niet echt een vraag waar ik mee ben blijven zitten nadat ik Red Notice heb gezien. Het antwoord heb ik namelijk al. Maar het is wel een vraag die tijdens het kijken van de film in mijn hoofd opdook.

Aan het einde van de film, wanneer de drie eieren hun weg vinden, zien we Ed Sheeran opeens opduiken. De zanger is niet alleen een verrassende verschijning, maar heeft ook nog eens een hilarische tekst. Zo maakt hij onder andere zijn eigen rol in Game of Thrones belachelijk en gedraagt hij zich als een absolute mafkees. Iets dat ervoor gezorgd heeft dat de mensen op het internet helemaal gek gingen. Dit is zonder twijfel één van de beste cameo’s die ik in tijden gezien heb.

#5 Red Notice: komt er een tweede deel?

Als we naar de verhaallijn van Red Notice kijken is er geen twijfel over mogelijk dat er een tweede deel komt. De film heeft een redelijk open einde en laat wat vragen open staan. Het is alleen wel de vraag wat Netflix doet. Ondanks het grote budget wordt de film namelijk, tot op heden, niet heel erg goed ontvangen. Mocht de kritiek alleen maar groter worden, dan is er best wel een kans dat de streamingdienst besluit het project niet voort te zetten.

De vraag is dus of Netflix het aandurft om met nog een deel te komen. Persoonlijk denk ik dat het antwoord op die vraag ‘nee’ is.

Red Notice Netflix
Ryan Reynolds, The Rock en Gal Gadot. (Afbeelding: Netflix/Frank Masi)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen