Adobe komt met creatieve ode aan David Bowie

Apps Jelle van Es 16 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

David Bowie is zonder twijfel één van de grootste artiesten die we de laatste jaren hebben mogen meemaken. In januari 2016 overleed hij op 69-jarige leeftijd, maar zijn muziek en liefde voor creativiteit leeft nog altijd voort. Zo heeft Adobe nu een mooie ode aan de artiest.

Want Adobe heeft een speciaal pakket beschikbaar gesteld. Deze is hier gratis binnen te halen en bestaat uit verschillende brushes en vectors die gebaseerd zijn op hetgeen dat David Bowie ons in zijn leven heeft gegeven.

Adobe komt met ode aan David Bowie

In een speciaal bericht laat Adobe weten dat David Bowie van vele markten voorzien was. Hij was een zanger, songwriter, muzikant, acteur, uitgever, curator, redacteur en verzamelaar. Maar Bowie was vooral een kunstenaar, bekend om zijn opvallende en spraakmakende optredens. Daarin wist hij telkens iets anders te doen dan het gemiddelde podiumbeest. Creativiteit stroomde door al zijn aderen. Hij wist op die manier iedereen om hem heen te inspireren. Toch kwam lang niet alles van binnenuit. Als echte kunstliefhebber liet hij zich graag inspireren door het werk van anderen, bijvoorbeeld expressionistisch kunstenaar Basquiat. Bowie gebruikte deze inspiratie om zijn eigen versie van kunst te creëren: muziek.

david bowie
David Bowie (Afbeelding: The David Bowie Archive)

En het werkte ook andersom. Anderen lieten zich weer inspireren door David Bowie. Zo was één van zijn concerten het eerste concert dat Madonna ooit bijwoonde. Hij produceerde de muziek van Lou Reed en zong met Bing Crosby. Daarnaast zong hij met de welbekende band Queen en componeerde hij voor The Flaming Lips. Ook op het gebied van kleding wist hij velen te inspireren. Nu komt zijn werk dus terug bij Adobe. Met de verschillende elementen in het pakket heb je de mogelijkheid om je creativiteit lekker los te laten.

Probeer het zelf

Zoals gezegd is het pakket dat Adobe aanbied ter ere van David Bowie hier gratis te scoren. In de collectie zitten dus verschillende elementen, zoals de iconische blikmsemflits.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen