Zelfs de echte beginners zijn een pro in Photoshop dankzij deze tips

Apps Sam Dille 26 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Het is geen geheim dat Adobe Photoshop een van de beste opties is om foto’s te bewerken. Met hulp van honderden tools kun je van bijna elke foto een meesterwerk maken. Maar er is ook een nadeel: de bewerkingssoftware heeft zo veel features dat het soms moeilijk is om ze te vinden.

Daarom bekijken bekijken we de vijf belangrijkste trucs die je je moet weten om het meeste uit Adobe Photoshop te halen. Zelfs als je een beginner bent kun je met hulp van deze tips vast op weg.

5 Adobe Photoshop-trucjes die je niet wil missen

Voordat we aan de slag gaan met de Adobe Photoshop-tips, is het belangrijk om te onthouden dat je foto’s bewerken een stuk makkelijker is als je foto er professioneel uitziet. Neem dus eerst de tijd om een goede foto te maken.

#1 Makkelijk selecteren

Het selecteren van object in Adobe Photoshop is op zich niet heel moeilijk. Het kan alleen wel veel efficiënter en sneller. Hier zijn verschillende selectietools voor. Bijvoorbeeld het rechthoekige selectiekader. Deze tool selecteert alles binnen een vierkant. En met de lasso kun je elke vorm tekenen die je maar wil.

Voor meer gedetailleerde selecties kun je drie selectiegereedschappen gebruiken op de vierde sleuf van de werkbalk. Als je de muis ingedrukt houdt, kun je schakelen tussen de drie opties: objectselectie, de Quick Selection Tool en de Magic Wand Tool.

#2 Gum imperfecties van een foto

Soms maak je een geweldige foto, maar zit er net een lelijk object in de achtergrond. Heel irritant… Gelukkig kan Adobe Photoshop je makkelijk helpen om van deze lelijke afleidingen af te komen. Dit doe je met hulp van het retoucheerpenseel.

Met hulp van deze tool kun je imperfecties corrigeren door pixels van een ander deel van de foto te gebruiken. Hoe verder je de foto inzoomt, hoe nauwkeuriger het retoucheerpenseel zijn werk kan doen.

#3 Zorg voor de perfecte kleur en belichting met hulp van Adobe Photoshop

Als je een foto maakt komt het vaak voor dat de iets donkerder of lichter uitvalt dan je zou willen. Adobe Photoshop heeft daar een oplossing voor. Je kan namelijk met hulp van aanpassingsmaskers verschillende elementen van je afbeeldingen aanpassen zonder de oorspronkelijke foto permanent te wijzigen.

Er zijn verschillende aanpassingsmaskers om uit te kiezen, maar de belangrijkste zijn onder andere: Helderheid / Contrast en Tint / Verzadiging.

#4 De drie belangrijkste filters: verscherpen, vervagen en dehaze

Filters in Adobe Photoshop zijn meer dan alleen het kiezen van mooie kleuren. Je hebt veel verschillende instellingen waar je oneindig mee kunt spelen. De opties die je echt niet wil missen zijn: verscherpen, vervagen en dehaze.

Zoals de naam al zegt, verhoogt ‘verscherpen’ de focus van je afbeelding waardoor de opname er duidelijker uitziet. Dit kan soms een foto redden als hij net niet scherp genoeg is. Maar verwacht niet dat het wonderen zal verrichten als de foto’s heel erg wazig zijn.

Je kan het vervagingsfilter gebruiken om elementen van je foto te vervagen, zodat de belangrijkste delen van je foto eruit springen. Dehaze vergt waarschijnlijk wat meer uitleg. De optie helpt je om een waas en ruis uit een foto zodat het beeld er duidelijker uitziet. Dit is bijvoorbeeld heel handig als je een foto hebt waarop reflecterende zonnestralen te zien zijn.

#5 Tekenen met Adobe Photoshop

Veel mensen weten niet dat je in Adobe Photoshop ook geweldig kunt tekenen. Bijvoorbeeld met hulp van een iPad of tekentablet. Om ervoor te zorgen dat de penselen er perfect uitzien, moet je de dekking en flow aanpassen.

Deze aanpassingen bevinden zich bovenin het Photoshop-venster. Het dekkingspercentage bepaalt hoe transparant de penseelstreken zijn, terwijl je met de flow kunt voortbouwen op lijnen, zodat de kleur bij elke pass over donkerder wordt.

Antwoord van Photoshop op Dall-E brengt imposante toekomst tot leven

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen