LEGO brengt misschien een Willow-set van de film uit? Wij willen het

Pop-Culture Dennis Mons 26 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Een onafhankelijke LEGO-ontwerper heeft een set ingediend van de film Willow en heeft de officiële 10.000 stemmen behaald op LEGO Ideas. Het bedrijf gaat zich daar dus over buigen om te kijken of deze ook geproduceerd kan worden.

Het Deense speelgoedmerk heeft een fantastisch programma. Het concept heet LEGO Ideas en iedereen die creatief is met de kleurrijke blokjes kan een eigen ontwerp indienen. En bij 10.000 stemmen op de site, verplicht het bedrijf zichzelf om in ieder geval te kijken of het gemaakt kan worden.

LEGO richt zich op een set van de Willow-film en nog niet de Disney+-serie

Dit jaar is de heerlijk vermakelijke serie Willow uitgekomen op Disney+. Toch heeft deze LEGO-bouwer zich in eerste instantie gericht op de film uit 1988. Daarom bevat het ook iconische momenten uit de film met minifigs die toen nog een stuk jonger waren.

willow, film, lego
Bekende personages uit de jaren tachtig. (Afbeelding: LEGO)

Je wordt in deze set van gebruiker MonteMatte meegesleept in de vroege avonturen van de kleine tovenaar Willow (gespeeld door Warwick Davis) die samen met Madmartigan (Val Kilmer) en zijn flirt Sorsha (Joanne Whalley), die het opnemen tegen de kwaadaardige tovenares Koningin Bavmorda.

Het model toont een gedetailleerde interpretatie van de gevechtsscène bij kasteel Tir Asleen (aan het einde van de film uit 1988) met ongeveer 3.000 stenen.

Deze creatie bevat een flink aantal minifiguren, dieren en iconische items:

  • Willow met magische eikel en Elora Danan als baby, Madmartigan en Sorsha
  • Fin Raziel als geit en raven
  • De Brownies
  • Generaal Kael met 3 Nockmar-krijgers
  • Een troll (inclusief troll), een skelet en een Eberisk (een tweekoppig monster)
  • Een rat, enkele spinnen en een paard
  • Bevroren gevangenen (met een klein paasei voor alle fans van het kasteel)

Pure passie voor nostalgie

De LEGO-ontwerper steekt niet onder stoelen of banken waarom hij juist de set van de film wilde bouwen en niet die van de serie. “Opgegroeid met LEGO Castle en Pirates-thema en enthousiast over fantasiefilms uit de jaren 80 en 90, heb ik mijn liefde voor LEGO als volwassene opnieuw ontdekt.”

willow, lego films
Een flink bouwwerk. (Afbeelding: LEGO)

“Daarom heb ik besloten een model te maken waarmee de kinderen van vandaag op kunnen groeien zoals ik dat heb gedaan. Oudere kinderen van vroeger (zoals ik) kunnen terugkijken op hun kindertijd met nostalgie en magische momenten.

Het zou niet verwonderlijk zijn als deze LEGO-set van de film Willow in productie wordt genomen. Niet alleen is deze in eerste instantie gemaakt door LucasFilm, maar nu dus opgepikt door Disney met de nieuwe, zeer vermakelijk serie.

Dus eerst de filmset en dan die van de serie? Wij willen deze fantasy-film en -serie wel vereeuwigd zien met prachtige steentjes in een flink bouwsel.

Maar er zijn meer LEGO Ideas die we willen kopen. Check hier tien fantastische voorbeelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen