Afrekenen in Apple Store met iPhone 5s

Apple rmens 12 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Wie een Apple Store binnenloopt en wil pinnen, kan via een gemodificeerde iPod afrekenen. Apple noemt het systeem, waarbij de iPod Touch een complete kassa en meer is, EasyPay. Na de introductie in 2009 wordt nu de eerste grote update uitgerold.

De iPod Touch wordt vervangen door een iPhone 5s en ook het iOS 5-achtige uiterlijk van het kassasysteem wordt grondig onder handen genomen. De nieuwe apparaten bevatten ondersteuning voor contactloos betalen en een aantal beveiligingsmaatregelen die creditcardfraude in voornamelijk de VS tegen moeten gaan. Als laatste is er verbeterde ondersteuning voor het scannen van coupons uit Passbook.

Het is verrassend dat er is gekozen voor een iPhone 5s en niet voor een nieuwere generatie van de iPod Touch. Een mogelijke verklaring hiervoor is de aanwezigheid van vingerafdrukscanner Touch ID. Medewerkers zouden hiermee niet alleen snel in kunnen loggen op hun apparaat, ook is er op deze manier alvast aan de toekomst gedacht waarmee betalen met een vingerafdruk tot de mogelijkheden behoort.

Apple gaat de Payware Mobile e315 van Verfifone gebruiken.
Credit Cards en pinpassen kunnen meteen gebruikt worden.

Het nieuwe EasyPay-systeem maakt gebruik van hardware van VeriFone, dat in Nederland vooral bekend is als leverancier van pinapparaten. De nieuwe EasyPay-kastjes worden momenteel in een select aantal Apple Stores getest, het is niet bekend of de Nederlandse winkels hier onderdeel van zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen