Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers 5 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Aha, dus dáár ligt Mordor! Interactieve landkaart van Tolkiens Midden-Aarde

In The Lord of The Rings en The Hobbit wordt er heel wat gelopen, maar je krijgt moeilijk een idee van de afstanden, waar personages zich bevinden en welke routes ze genomen hebben. Bij de meeste special editions van de films zit wel iets van een kaartje, maar deze interactieve versie is stukken beter!

Je hebt in één oogopslag een duidelijk beeld van wat er precies op een plek gebeurt, en je kunt zelfs de afgelegde route per personage bekijken. Als je de kaart goed bekijkt, dan heb je een veel beter idee van waar Orthanc – de toren van Saruman – staat; dat Frodo aan het einde van het eerste boek (of de film) al bijna driekwart(!) van de reis had afgelegd en dat vooral Aragorn een echte kilometervreter is!

Een tijdje geleden verscheen er al een kaart van Midden-Aarde, boordevol filmpjes en informatie over de verschillende personages, maar deze ging uitsluitend over The Hobbit (en de site is behoorlijk zwaar). Deze variant van LotR-Project is een stuk lichter en overzichtelijker! LotR-project, de site waar de kaart op staat, wordt overigens gemaakt en onderhouden door vrijwilligers en bevat zéér veel informatie over de wereld van Tolkien. Als je het een interessant project vindt, kun je een kleine donatie overwegen.

[RELATED_ARTICLE article_id=”67559″]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!