5 programma’s die je foto’s perfect maken met AI

Apps Sabine Schults 17 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom zou je heel wat uurtjes spenderen aan iets wat AI supermakkelijk en snel van je kan overnemen? Het bewerken van foto’s kan erg tijdsintensief zijn, maar met deze 5 programma’s doet kunstmatige intelligentie het harde werk voor je.

De nieuwste AI-tools zijn tot heel veel in staat. Er bestaan verschillende tekst-naar-beeld-programma’s die enkele woorden omtoveren tot prachtige kunstwerken. Ook zijn er tal van tools die je kiekjes zonder moeite naar een hoger niveau brengen. Bijvoorbeeld door ongewenste elementen uit een foto te verwijderen of door oneffenheden uit een gezicht weg te halen.

5 AI-programma’s voor geweldige foto’s

Waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan? Dit zijn de beste programma’s die je foto’s door middel van AI tot in de puntjes kunnen perfectioneren.

#1 Photoshop (Generative Fill)

Photoshop en fotobewerking gaan hand in hand, maar dankzij Generative Fill hoef je zelf niet langer alle tools en trucjes onder de knie te krijgen. Dankzij Generative Fill kun je objecten in foto’s met grote precisie uit het beeld verwijderen. Bovendien voegt de AI kinderlijk eenvoudig nieuwe achtergronden of objecten voor je toe. Er zijn trouwens nog veel meer tools te ontdekken in Photoshop.

#2 Foto’s creëren met Midjourney

Hoewel Midjourney door veel mensen gebruikt wordt om volledig nieuwe afbeeldingen te genereren, kan deze AI-tool ook bestaande foto’s bewerken. Je vertelt door middel van een prompt op welke manier je de afbeelding wil wijzigen. Door middel van inpainting kun je objecten op de foto aanpassen, terwijl outpainting ervoor zorgt dat het beeld wordt uitgebreid.

Vuurtoren gegenereerd door Photoshop AI
Photoshop AI doet al het werk voor je, jij hoeft alleen nog maar te kiezen. (Afbeelding: Adobe)

#3 Luminar Neo

Skylum heeft met het programma Luminar Neo een erg gebruiksvriendelijke AI-tool uitgebracht. Het is makkelijker in gebruik dan Photoshop, maar beschikt wel over de functies die je waarschijnlijk het meest gebruikt. Met Luminar Neo kun je snel achtergronden verwijderen, bokeh-effecten toevoegen en donkere foto’s helderder maken.

#4 Canva

Canva is een erg handige tool als je veel foto’s op sociale media deelt. De AI-tool kan teksten voor posts bedenken, maar ook kiekjes naar een hoger niveau brengen. Met Magic Edit kun je bijvoorbeeld eenvoudig objecten aanpassen door erover heen te tekenen en een prompt in te voeren.

#5 Lensa AI

Lensa (van Prisma) heeft veel weg van een traditioneel fotobewerkingsprogramma, maar bevat ook enkele AI-toepassingen. Je kunt bijvoorbeeld de lucht aanpassen of Magic Avatars maken. Ook kan je via de Lensa-app AI-selfies laten genereren op basis van een handjevol foto’s van jezelf.

Android en iPhone zijn stuk beter dankzij deze machtige AI-apps

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen