AirDrop is de perfecte iPhone-functie, maar Android kan er ook wat van

Tech Sabine Schults 18 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

AirDrop is een van de fijnste functies van Apple. Zonder iPhone, iPad of Mac kun je er alleen geen gebruik van maken. Android-gebruikers hoeven daar niet om te treuren, want voor hen is er een superhandig alternatief.

Snapdrop lijkt namelijk in veel aspecten op AirDrop. Je geeft aan welk bestand je wil overzetten en hop, het bestand verschijnt op je andere apparaat. Je hoeft niet langer te klooien met het versturen via apps zoals WhatsApp of Gmail, maar kunt het bestand direct van je telefoon naar je pc (of andersom) verplaatsen.

AirDrop voor Android

Om een bestand over te zetten via Snapdrop hoef je geen account aan te maken. Je kunt gelijk aan de slag en het is bovendien gratis. Het enige wat je moet doen is op twee Android-apparaten naar de website van Snapdrop gaan. Die apparaten moeten uiteraard wel met hetzelfde (wifi)netwerk verbonden zijn.

Vervolgens kun je je bestanden naar het venster slepen (op pc) of via de middelste knop toevoegen (op smartphones). De bestanden verschijnen binnen no-time op het andere apparaat, zodat je er daar verder mee aan de slag kunt. Zo simpel kan het zijn, net zoals bij AirDrop.

Ook handig voor sommige iPhone-gebruikers

Snapdrop is overigens niet alleen handig voor mensen met een Android-telefoon, maar ook voor iPhone-gebruikers die geen Mac maar een Windows-pc hebben. Je kunt AirDrop namelijk enkel gebruiken tussen Apple-apparaten, en niet iedereen met een iPhone is volledig verknocht aan het Apple-ecosysteem.

Toch is AirDrop niet 1-op-1 te vervangen door Snapdrop op Android. Bij de look-a-like kan het namelijk soms wat langer duren voordat apparaten elkaar vinden. Bovendien werkt het versturen van meerdere bestanden tegelijk ook niet altijd even goed. Als je meerdere Apple-apparaten in huis hebt, gebruik je waarschijnlijk toch liever AirDrop.

Snapdrop is overigens niet het enige AirDrop-alternatief waar Android-gebruikers naar kunnen uitwijken. Google introduceerde enkele jaren terug namelijk de rivaal Nearby Share. Het enige nadeel is dat je hierbij alleen gebruik kan maken van Android-apparaten (en Chromebooks).

5 redenen waarom iOS beter is dan Android

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen