rmens
rmens Apple 1 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

AirPods 2 van binnen bekeken: vier verrassingen onthuld

De AirPods 2(e) generatie zijn inmiddels bij Apple verkrijgbaar en de eerste bestellingen zijn verstuurd. De gespecialiseerde reparatie-website iFixit heeft de nieuwe draadloze oortjes ook van binnen bekeken. Er blijken een aantal verrassingen aan de binnenkant te zitten.

Zo is het doosje duidelijk verstevigd en beter bestand tegen een rondje in de wasmachine. Toch zijn er ook bijzondere tegenvallers, zo is de accu niet groter en lijkt Apple de verkoopstart bewust te hebben vertraagd.

Steviger doosje

De AirPods 2 zijn net als hun voorganger niet bepaald makkelijk te repareren. De draadloze oortjes en case bevatten een grote hoeveelheid techniek in een haast onmogelijk kleine behuizing. Toch heeft Apple wel zijn best gedaan om te zorgen dat reparaties niet nodig zijn. Volgens iFixit is het scharnier van het doosje een stuk steviger en van mat metaal.

AirPods 2 case
De oude case (links) en nieuwe case (rechts) – Klik/tap voor groter.

Doosje AirPods 2 kan beter tegen water

De verbeteringen aan het doosje houden niet op bij het scharnier. De printplaat die alle componenten bevat is ook bedekt met een nieuwe waterafstotende coating. Dat moet ervoor zorgen dat het doosje van de AirPods 2 een rondje in de wasmachine ongeschonden doorkomt. Apple geeft er echter nog steeds geen enkele garantie op.

Batterij ongewijzigd

De batterijen in zowel de AirPods als het doosje zijn ongewijzigd. In ieder oortje zit nog steeds een accu van 93 mAh en in de case is dat 398 mAh. De verbeterde accuduur komt waarschijnlijk puur door zuinigere elektronica en Bluetooth 5.0. Verder merkt iFixit op dat de eveneens kleine Samsung Galaxy Buds een grotere accu hebben, maar de case daarvan weer minder capaciteit heeft.

Klik/tap voor groter.

Oorspronkelijk gepland voor 2018?

Ten slotte lijkt het erop dat Apple de AirPods 2 eigenlijk al in 2018 had willen uitbrengen. Er werd door iFixit een serienummer gevonden dat erop wijst dat de draadloze oortjes in week 44 van 2018 (november) de productielijn hebben verlaten. Nog een aanwijzing: in alle documentatie die bij de AirPods wordt geleverd, is 2018 het enige jaar dat voorkomt.

De nieuwe generatie AirPods met hun draadloze oplaaddoosje was duidelijk gepland om vorig jaar beschikbaar te zijn. Misschien wilde Apple ze samen met de iPhone XS en iPhone XR lanceren, maar is besloten om te wachten op AirPower. De draadloze 3-in-1-lader die de draadloze oortjes, iPhone en Apple Watch tegelijk op zou kunnen laden, staat namelijk ook prominent op het doosje afgedrukt. AirPower zal echter nooit meer het daglicht zien. (Zie ook → Slecht nieuws: Apple AirPower is officieel geannuleerd)

AirPods 2 2018 of 2019
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!