Yoshi’s Crafted World Review: Een vrolijke en kleurrijke platformer

Games Jelle van Es 1 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

Wie een Nintendo-console of handheld in huis haalt, weet van te voren één ding: aan platform games zal het je niet ontbreken. De Nintendo Switch heeft inmiddels al een groot aantal Nintendo-helden met een eigen platform game. Mario is er, Donkey Kong heeft zijn eigen game en ook Kirby is van de partij. Wie ontbreekt er dan nog? Yoshi! Gelukkig wordt dat rechtgezet met Yoshi’s Crafted World.

De laatste keer dat Yoshi een grote platformgame had was op de Wii U met Yoshi’s Wooly World. Toen zag alles er uit of het gehaakt was. Deze keer kom je terecht in een wereld die zo in een knutselkamer in elkaar is gezet met karton, papier en diverse textiele materialen. Het resultaat is een game die er niet alleen uniek uitziet: hij speelt ook nog eens heel erg fijn. Dit zijn de vijf punten die mij zijn opgevallen bij Yoshi’s Crafted World.

Het ziet er heerlijk vrolijk uit

Het allereerste wat je opvalt wanneer je de game begint met spelen, is dat de game er echt fantastisch uitziet. Niet alleen is de stijl van de game bijzonder, ook het kleurgebruik is uitstekend gedaan. Elk level dat je krijgt voorgeschoteld is er één waar je gelijk verliefd op wordt en geeft je een extra reden om na het voltooien er van gelijk door te gaan naar de volgende.

Yoshi's Crafted World

Genoeg variatie

Bovendien is het zo dat elk level net wat anders is. Natuurlijk, er zijn bepaalde elementen die vaak terugkomen, maar meer dan eens verbaas je je over wat er van de speler wordt gevraagd en hoe je bepaalde puzzels oplost. Nee, de game is zeker niet moeilijk en als je een beetje ervaring hebt met platformen kom je er wel door heen, maar het is wel zo dat ik meer dan eens zoiets had van ‘dit is slim gedaan’.

Yoshi's Crafted World

Heerlijk voor de verzamelaars

Daarnaast is het zo dat de levels van Yoshi’s Crafted World vele geheimen kennen. Er zijn verschillende dingen die je kunt verzamelen en het is leuk om te zien dat er meerdere wegen zijn die naar het einde toe leiden. Hierdoor is het zeker de moeite waard om na het uitspelen van de game terug te keren naar eerdere levels en te kijken wat er allemaal mogelijk is. Zeker wanneer je iemand bent die alles uit een game wilt halen, is Yoshi’s Crafted World een titel voor jou.

Yoshi's Crafted World

Vrolijke soundtrack

Dit punt kun je positief of negatief benoemen. De soundtrack van Yoshi’s Crafted World is nogal vrolijk. Zeker wanneer je de game begint met spelen valt het op en versterkt het het toch al vrolijke gevoel van de game. Maar als je de game een tijd achter elkaar speelt, dan kun je er ook achter komen dat het misschien iets te vrolijk is en uiteindelijk je tegen gaat werken.

Yoshi's Crafted World

Samen spelen

Elke game die je samen kunt spelen wordt eigenlijk automatisch beter. Wat dat betreft is het alleen maar top dat Nintendo de optie in de game heeft gezet om een Joycon aan een vriend of vriendin te geven en samen het avontuur te beleven. De game is toegankelijk waardoor een nieuwkomer gelijk begrijpt wat er gedaan moet worden. Maar tegelijkertijd is het ook wel zo dat je goed samenwerkt en rekening met elkaar houdt. Dat kan uiteindelijk ook een klein beetje leiden tot frustratie. De game wordt er dus niet in één keer een stuk simpeler door.

Yoshi's Crafted World

Yoshi’s Crafted World is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch. Lijkt de game je wat? Dan hebben we goed nieuws. Dankzij Nintendo mogen we een exemplaar weggeven. Het enige wat je daarvoor moet doen is een mail sturen naar [email protected], waarbij je aangeeft kans te willen maken op de game. Laat daarbij ook even je adresgegevens achter, zodat we de prijs gelijk kunnen opsturen. Alvast veel succes.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen