Mailtjes inplannen in Gmail? Vanaf nu maakt Google het mogelijk!

Tech Mark Hofman 1 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Google e-mailservice, Gmail, behoort tot een van de populairste van de markt. Bedrijven, scholen en particulieren maken massaal gebruik van de dienst. Maar waar je alles voor een mailservice eigenlijk met Gmail al in huis hebt was er een ding wat opvallend opbrak: het kunnen inplannen van e-mails. En daar komt, gelukkig, eindelijk verandering in. 

Google maakt inplannen in Gmail mogelijk

Google heeft de 1 april-vibe goed te pakken, maar is op het gebied van Gmail uiterst serieus. Het bedrijf heeft de vijftiende verjaardag van de dienst, die op een zeer opmerkelijke datum het levenslicht zag, gevierd met een toevoeging van flink wat features. En een van deze toevoegingen is iets waar gebruikers al jaren om vragen. Google maakt het mogelijk om mailtjes in te plannen.

In de meest recente update van Gmail is de mailservice voorzien van een handige nieuwe feature. Google heeft de optie om mailtjes in te plannen geïntroduceerd, zodat deze op een betere tijd kunnen aankomen bij de ontvanger. Stel jij werkt in een bedrijf en wilt een bepaald mailtje sturen, maar hebt geen zin om je collega’s in hun vrije tijd te storen. Dan is het mogelijk om dit mailtje in de avond gewoon te schrijven, maar deze pas om 08:00 uur de volgende dag aan te laten komen. Iets wat voor PR bureau’s heel makkelijk gebruikt kan worden voor persberichten.

Daarbij is Google ook aan de haal gegaan met Smart Compose: een nieuwe feature die jou persoonlijk stijl over kan nemen. De AI-gedreven functie weet precies hoe jij je e-mails opent en afsluit. Het leert als het ware van de tekst die jij eerder hebt geschreven. Begin jij je e-mails bijvoorbeeld altijd met “Hallo”, dan zal Smart Compose dit in je volgende nieuwe e-mail alvast voor je klaar zetten. Sluit je af met “Adios”, dan doet de functie hetzelfde.

Google Gmail inplannen Smart Compose

Wie aan de haal wil gaan met het inplannen van e-mails kan direct aan de slag. Wil je gebruik maken van Smart Compose, dan moet je als Nederlander nog heel even wachten. Die feature is op dit moment alleen beschikbaar in het Frans, Italiaans, Portugees, Spaans en Engels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen