Mark Hofman
Mark Hofman Tech 25 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Google: Gmail voor iOS ook voorzien van gloednieuw jasje

Nog geen maand geleden kondigde Google een grote wijziging aan voor Gmail. De applicatie zou voorzien worden van een gloednieuw jasje in de vorm van The Material Theme. Maar waar Android gebruikers er vorige week al mee aan de slag konden, moesten iOS gebruikers het met het oude design doen. Daar komt nu gelukkig verandering in. 

Google steekt Gmail ook op iOS in nieuw jasje

Afgelopen maand maakte Google bekend dat Gmail voorzien zou worden van een groot redesign. In de vorm van de Material Theme zou de mailapplicatie van de producent een nieuw jasje krijgen. Echter waren het Android gebruikers die als eerste aan de bak konden met het nieuwe uiterlijk. Mensen die gebruik maken van iOS hebben nog enige tijd moeten wachten. Maar het de cirkel is nu compleet: Google komt met een update voor de iOS app.

Google Gmail app iOS

Mensen die gebruik maken van een iPhone of iPad kunnen een nieuw uiterlijk voor hun Gmail applicatie verwachten. Google heeft de Material Theme vorige week doorgevoerd voor de Android-app, maar stelt deze nu ook beschikbaar voor iOS. Wie de nieuwste versie van Gmail gebruikt zal opeens verwelkomt worden door een aanzienlijk lichtere mail-applicatie. De kenmerkende rode accenten hebben in het design plaatsgemaakt voor de kleur wit. Iets wat toch een ingrijpende wijziging te noemen is, vanwege het feit dat de rode kleuren kenmerkend waren voor de service.

Wie overigens als een malle door de App Store racet om de nieuwste versie te zoeken, kan lang blijven wachten. De update wordt intern uitgevoerd en zal zich de komende dagen spontaan voordoen. De applicatie kan er van de een op de andere dag compleet anders uitzien. Wanneer je de applicatie voor de eerste keer opent, na de update, krijg je de vraag welk uiterlijk je wilt hanteren voor Gmail. Hierbij kun je kiezen uit Default, Comfortable en Compact.

Google Gmail app iOS

Kies je eigen voorkeur en ga aan de slag met het vernieuwde Gmail. Al zou je er de eerste paar keer wel wat aan moeten wennen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!