Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 feb 2019

Dirt Rally 2.0 Review: Rally zoals het bedoeld is

Een jaar of vier geleden werden we verblijd met Dirt Rally. Een rallygame die terugging naar de basis. Geen mogelijkheid om de tijd terug te spoelen om zo fouten te herstellen. Dit was een game die je echt op het puntje van je stoel bracht en waarbij je al blij was wanneer je heelhuids de finish wist te halen. Met Dirt Rally 2.0 krijg de game een mooi vervolg.

De basis is nog altijd hetzelfde: Dirt Rally 2.0 is een rallygame waarbij een klein foutje al je race kan verpesten en je dan eventueel helemaal opnieuw moet beginnen. Maar daardoor is het ook heerlijk spannend om te spelen. Je zit echt op het puntje van je stoel. Dit zijn de vijf punten die mij tijdens het spelen zijn opgevallen.

Dirt Rally 2.0 er uitstekend uit

Vanaf het allereerste moment dat je Dirt Rally 2.0 speelt, is het gelijk duidelijk dat het visueel er fantastisch uitziet. De verschillende omgevingen, de wagens, de manier waarop je door de modder scheurt, de cockpit view en het schademodel. Alles in de game klopt gewoon en is heerlijk om te zien. Daarnaast is een race die in de regen wordt gereden heel anders dan een zonnige race, om nog maar te zwijgen van stages die in de avond bij mist worden afgelegd. Alles is op zijn eigen manier erg goed.

Dirt Rally 2.0

Gevoel van controle

Misschien nog wel belangrijker is dat het racegevoel heel erg goed is. Je hebt enerzijds het gevoel dat je alles onder controle hebt, omdat de wegligging van je wagen erg goed is en je goed wordt bijgestaan door je bijrijder. Hij vertelt je perfect wat je kunt verwachten van de verschillende hindernissen op je weg. Anderzijds is het gevoel voor snelheid uitstekend. Zeker op het moment dat je de wat sterkere wagens hebt kun je flink gas geven en heerlijk door de bochten driften.

Dirt Rally 2.0

Genoeg stages

Dirt Rally 2.0 kent een aantal verschillende locaties op de wereld om te scheuren. Afhankelijk van de locatie heb je te maken met een andere ondergrond. Uiteraard is het racen over asfalt heel wat anders dan over gravel en voelt elke ondergrond wat dat betreft weer aan als een nieuwe uitdaging. Maar wat belangrijker is, is dat je op elke locatie behoorlijk wat stages hebt om in los te gaan. Tel daarbij ook nog de mogelijkheid om rallycross te doen en je hebt genoeg content om je een hele tijd mee zoet te houden.

Dirt Rally 2.0

Heerlijk pittig

Net als bij het eerste deel is Dirt Rally 2.0 een game waarbij je echt van goede huize moet komen. Voorzichtig rijden is een middel om heelhuids de finish te halen, maar de kans dat je dan wint is minimaal. Je moet echt het maximale uit jezelf halen om de winst te pakken. Dat in combinatie met het feit dat je eigenlijk geen fouten kunt maken, zorgt er voor dat het een heerlijke uitdaging is om races te winnen.

Dirt Rally 2.0

Races voelen beetje als los zand

Toch is niet alles perfect. Wat ik zelf altijd fijn vind aan racegames, is dat je het gevoel van progressie hebt. Dat je zeg maar het idee hebt dat je steeds verder komt. Helaas mist dat een beetje in Dirt Rally 2.0. Je speelt wel nieuwe content vrij in de vorm van wagens en kampioenschappen, maar ik had gehoopt dat het geheel iets meer met elkaar was verbonden. Nu heb ik soms het idee dat ik van de ene losse race naar de andere ga.

Dirt Rally 2.0

Dirt Rally 2.0 is nu beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Heb jij een Xbox One in bezit? Dan hebben we goed nieuws. We hebben namelijk een Xbox One-exemplaar om weg te geven. Het enige wat je moet doen om daar kans op te maken is een mail te sturen naar [email protected], waarbij je aangeeft kans te willen maken op deze titel. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Dirt Rally 2.0 Review: Rally zoals het bedoeld is
Sluiten