Jelle van Es
Jelle van Es Games 22 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Verander van team in Pokémon Go

Eén van de belangrijkste keuzes die je in Pokémon Go maakt, is voor welk team je uitkomt. Je hebt de keuze uit Team Mystic, Team Valor of Team Instinct. Met hun kleuren geel, blauw en rood bepaal je of je in gyms je Pokémon kunt plaatsen of dat je juist een gym van de tegenstander aanvalt. Ook krijg je bonusballen en experience wanneer je tijdens een Raid het als bepaald team het beste doet. Mocht jij in de buurt zitten waarbij iedereen bijna blauw is, maar jij voor rood hebt gekozen, dan kun je daar straks wat aan doen. Vanaf 26 februari kun je namelijk van team wisselen.

Wissel van team in Pokémon Go

Op 26 februari wordt namelijk een voorwerp genaamd Team Medallion geïntroduceerd. Deze is te koop in de store en kost je 1.000 Pokécoins. Deze coins kun je verdienen door gyms te veroveren en je Pokémon daar in plaatsen. Je kunt er maximaal 50 coins per dag pakken, waardoor je dus in theorie 20 dagen lang flink aan de bak moet om het aan te schaffen. Het is echter ook mogelijk om in de store coins aan te schaffen, waardoor je voor ongeveer tien euro genoeg coins hebt om de pas aan te schaffen en van kleur te veranderen.

Wel kan dit maar één keer per jaar en is zodoende dus eigenlijk alleen maar handig als je er achter bent gekomen dat zo’n beetje al jouw vrienden met een andere kleur vechten. Op die manier speel je niet langer tegen hen, maar ben je nu meer onderdeel van een groter geheel. Wat dat betreft is het een fijne toevoeging aan Pokémon Go.

Wil je meer lezen over de game die deze zomer zijn derde verjaardag viert? Dan hebben we hier een uitgebreid overzicht met alles dat we over Pokémon Go hebben geschreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!