AirPods Pro 2 krijgt vanaf nu deze nieuwe functies

Audio Jeroen Kraak 13 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

De iPhone 15 komt eraan, en dat betekent dat binnenkort ook iOS 17 beschikbaar komt. Dat is niet alleen goed nieuws voor je iPhone, maar ook voor je AirPods Pro. Die krijgen een aantal nieuwe functies.

Tijdens Apple Wonderlust zagen we natuurlijk vooral de iPhone 15 en de Apple Watch-modellen. Toch was er ook heel even aandacht voor de AirPods Pro 2. Vanaf nu wordt die ook verkocht met een case met USB-C-poort, en is de adviesprijs gezakt naar 279 euro. Maar er komt veel meer nieuws aan.

Nieuwe updates voor je AirPods Pro 2

Op dit moment wordt de firmware geüpdatet naar versie 63001. Helaas kun je dat niet zelf doen, want het gebeurt automatisch. Wel kun je zien welke versie er nu op je AirPods Pro 2 draait. Dit doe je door op de ‘i’ te drukken als het apparaat verschijnt in je iPhone-menu.

#1 Adaptieve audio

Naast de transparantiemodus en de ruisonderdrukking komt nu ook adaptieve audio naar de AirPods Pro 2. Deze modus is een mix tussen de eerste twee. De oordopjes passen het geluid automatisch aan aan de omgeving. Zo hoor je toch wat er zich om je heen afspeelt, maar heb je er verder geen last van.

#2 Muten met je AirPods Pro 2

Je AirPods Pro 2 zijn ideaal om mee te bellen. Toch kan het zijn dat je af en toe jezelf wil muten tijdens een gesprek. Wellicht om even iets tegen iemand te zeggen of als je in een luide omgeving bent.

Om nu jezelf te muten tijdens een gesprek, moet je dat nog doen via je iPhone of iPad. Straks is het voldoende om eenmaal op het steeltje te drukken van je AirPods Pro 2.

(Afbeelding: Mark Hofman/WANT)
Albert Heijn heeft MacBook en AirPods Pro 2 in de aanbieding voor weinig Gewoon kunnen luisteren naar wat iemand zegt.

#3 Gespreksbewustzijn

Over achtergrondgeluid tijdens het bellen gesproken. Er is ook een andere functie waarmee je toch een gesprek kunt voeren terwijl de muziek aanstaat. Gespreksbewustzijn vermindert het geluid om je heen voor degenen die zich aan de andere kant van de lijn bevinden en versterkt je stem.

Daarnaast merk je ook zelf wanneer iemand met je wil praten terwijl je je AirPods Pro 2 in hebt. Als dit gebeurt, gaat de muziek automatisch wat zachter, zodat je diegene beter hoort.

#4 Gepersonaliseerd volume

Deze functie op je AirPods Pro 2 maakt gebruik van machine learning. Het apparaat leert hoe jij het liefst muziek luistert en past daarop het volume aan. Dit is ook nog eens goed voor je oren, omdat je zo minder kans hebt op gehoorbeschadiging.

#5 Betere verbinding tussen je AirPods Pro 2 en andere apparaten

Volgens Apple maken de AirPods Pro 2 na de nieuwe firmware-update sneller verbinding met andere apparaten. Hierdoor schakel je dus sneller door muziek als je bijvoorbeeld een opdracht geeft voor een volgend nummer.

Wat ook sneller gaat worden is Siri. Je hoeft nu geen “Hey Siri” te zeggen, want alleen “Siri” is al voldoende.

Hoe jij je verloren AirPods in iedere mogelijke situatie terugvindt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen