Albert Heijn heeft het ideale koffiezetapparaat voor de echte thuisbarista

Deals Jeroen Kraak 13 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten


Een goede kop koffie vereist ook een goed koffiezetapparaat. Albert Heijn heeft nu een prachtig model in de aanbieding dat zelfs een Starbucks-barista thuis zou willen hebben staan.

Een goede espresso of cappuccino hangt niet alleen af van flink oefenen en experimenteren. Ook het materiaal speelt een grote rol. Een goed koffiezetapparaat zorgt voor een beter resultaat en neemt je een hoop werk uit handen.

Je verwacht het misschien niet, maar deze week heeft Albert Heijn een behoorlijk uitgebreid koffiezetapparaat in de aanbieding. Eentje waarmee je bijna een echte professionele barista lijkt.

Het ideale koffiezetapparaat bij Albert Heijn

Het koffiezetapparaat dat je nu goedkoper bij Albert Heijn kunt krijgen, is van het merk Solis. Het is een Zwitsers bedrijf dat allerlei producten voor in huis maakt, van haardrogers tot dus espressoapparaten.

Het paradepaardje is de Solis Grind & Infuse Perfetta. Het is een semiautomatisch espressoapparaat dat 25 verschillende instellingen heeft en ook nog bereidingen kan onthouden. Dat scheelt je een hoop werk bij het maken van je favoriete kopje koffie.

Lidl knalt met korting op je toekomstige koffiezetapparaat in aanbieding
Koffie drinken met je vrienden. (Afbeelding: NBC)

Het fijne aan dit koffiezetapparaat, die je bij Albert Heijn koopt, is dat er een maler voor de koffiebonen bovenop zit. Op de machine kun je bovendien met een speciale knop aangeven hoe lang de machine de bonen moet malen. Zo bereid je de koffie precies zoals je wilt. Daarnaast kun je ook heel makkelijk de dichtheid van de filter aanpassen. Je bent dus bijna een echte barista.

Veel opties en veel korting

Maar ook de microtimer en het geheugen van het koffiezetapparaat zorgen voor de perfecte koffie. Deze timer doseert de koffie op een tiende van een seconde nauwkeurig, wat van groot belang kan zijn voor je ideale espresso, omdat koffie en smaakaroma’s zo optimaal mogelijk vrijkomen.

Maar er zijn meer aanpassingen mogelijk bij het koffiezetapparaat van Albert Heijn. Zo kun je de temperatuur vijf graden of hoger instellen. De PID-regelaar controleert dan weer continu de temperatuur. De manometer geeft dan weer de druk weer, omdat de ideale druk voor een echte espresso tussen de 8 en 12 bar ligt.

Om het om te toveren tot een cappuccino, gebruik je het 360 graden stoompijpje aan de zijkant van het koffiezetapparaat van Albert Heijn. Zo krijg je precies de melk in de koffie die je wilt.

Ja, een goed koffiezetapparaat is zeker niet goedkoop. Normaal kost dit exemplaar dan ook 799 euro. Deze week is hij echter flink goedkoper bij Albert Heijn. Hij heeft bij de supermarkt een prijskaartje van 599 euro. Zo bespaar je 200 euro die je weer aan andere leuke dingen kunt besteden.

Lidl biedt enorme korting op Philips Airfryer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen