Amac grootste APR na overname iFactors

Apple Koen van Tongeren 8 jan 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple Premium Reseller Amac heeft vandaag op een personeelsbijeenkomst bekend gemaakt dat concurrent iFactors door het bedrijf is overgenomen. Met de overname van iFactors krijgt Amac 10 nieuwe filialen in handen, onder andere in Breda, Den Haag, Leiden, Rotterdam en Zoetermeer.

Het totaal aantal winkels van Amac komt met de overname op 21 en is het de grootste APR van Nederland geworden. Tot nu toe was dat iCentre. Algemeen directeur Laurens van Hoorn van Amac heeft het bericht bevestigd tegenover One More Thing en vertelde ons wat ‘s lands grootste APR nog meer in petto heeft.

iFactors is zeker niet de eerste overname die Amac gedaan heeft. Eerder werden al C-Inside, AM Bridge en YouMac aangekocht. In 2010 heeft het bedrijf de strategie uitgezet om uiterlijk in 2013 de grootste Apple Premium Reseller van Nederland te worden, aldus Van Hoorn. Hiermee wil Amac zijn positie versterken in een markt met steeds groter wordende APR-ketens.

Een andere reden voor de uitbreiding is Apple zelf. Diens retailafdeling bestaat nu alleen nog uit een online winkel, maar zal binnenkort uitgebreid worden met een fysieke Apple Store in Amsterdam en Van Hoorn verwacht dat dit niet de laatste zal zijn. Bij Amac wordt rekening gehouden met de opening van een Apple Store in Rotterdam in 2013. Daarna volgen er waarschijnlijk nog meer, zo berichtte OMT al eerder.

Op de vraag ‘What’s next?’ geeft Laurens van Hoorn geen direct antwoord. Wel geeft hij aan dat de spoeling in Nederland steeds dunner wordt. Er zijn echter nog steeds ketens die een interessante kandidaat voor overname zouden kunnen zijn, zoals iVizi en Xando. Tegelijkertijd lonkt het buitenland ook voor Amac en dan met name Oost-Europa. Elke kans wordt bekeken, volgens Van Hoorn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen