Wakker worden in je Smart Home wordt een pretje met slimme wekker van Amazon

Smart Home Jeroen Kraak 9 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Amazon heeft na zeven jaar de Echo Spot vernieuwd. Deze slimme wekker laat je fijner wakker worden en is een fijne toevoeging aan je Smart Home.

Wakker worden is geen pretje, want het liefst wil je nog langer in je bed blijven liggen. Maar je moet wel, want het werk wacht. Dan wil je het liefst goed opstaan, en daar kan de Amazon Echo Spot je mee helpen in je Smart home.

De Amazon Echo Spot is een slimme wekker die door Alexa perfect is te combineren met de rest van je smart home. Bovendien word je wakker met een glimlach.

De slimme wekker van Amazon voor in je Smart Home

Vroeger hadden we een old-school wekker naast ons bed staan om wakker te worden, maar tegenwoordig heeft iedereen vaak zijn mobiele telefoon naast het bed staan met twintig alarmen daarop ingesteld. Toch is die ouderwetse wekker niet slecht en heeft Amazon deze met de Echo Spot in een nieuw jasje gestoken voor je Smart Home.

De Amazon Echo Spot kwam zeven jaar geleden voor het eerst op de markt. Het combineerde de good-old wekkerradio met Alexa, waardoor het een echte slimme wekker werd. Het had een smart home-scherm en extra functies zoals een kookwekkerfunctie.

Amazon maakt slimme wekker fijne toevoeging aan je Smart Home
(Afbeelding: Amazon)

Aan een slimme wekkerradio is weinig te vernieuwen. Vandaar dat veel mensen dachten dat er geen nieuwe versie meer zou komen. Toch is die er na zeven jaar, en het is ook nog eens een verdomd fijne.

Een nieuwe Echo Spot

Aan het concept is niet veel veranderd door Amazon, maar het uiterlijk wel. Je kunt het eigenlijk zien als een Alexa-speaker met een aanpasbare voorkant. Je kiest uit verschillende animaties en gezichten voor de Echo Spot, zodat deze extra persoonlijk wordt in je Smart Home.

Met dat scherm verlicht hij je nachtkastje, waardoor je ook geen lampje meer naast je bed nodig hebt. Bovendien geeft het scherm relevante updates zoals de weersverwachting en de naam van liedjes weer wanneer hij deze afspeelt. Bovendien kun je kiezen uit zeven kleuren voor het aanpasbare scherm: oranje, violet, magenta, lime, teal en blauw.

Het fijne aan de speaker is dat deze niet al te groot is. Terwijl de bovenste helft scherm is, is de onderste helft een 1,73-inch speaker. Met de fysieke knoppen op het apparaat kun je ‘m simpel bedienen en harder of zachter zetten. In tegenstelling tot de Amazon Echo Show heeft deze geen camera, en dat is wel zo fijn in de slaapkamer. Zo heb je toch nog verbinding met de rest van je Smart Home en kan je er bijvoorbeeld ook mee bellen.

De Amazon Echo Spot zelf is beschikbaar in drie verschillende kleuren: zwart, wit en blauw. Hoewel we de speaker nog niet in Nederland zien, is deze wel al beschikbaar in de Verenigde Staten. Daar kost hij 80 dollar, al kunnen Amazon Prime-leden ‘m al krijgen voor 45 dollar. Of hij in Nederland uitkomt is nog onbekend, we wachten nog op een reactie van Amazon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen