Verborgen Samsung-knop is perfecte boost voor betere accuduur

Smartphones Sam Dille 8 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

De batterij van een Samsung-smartphone is altijd leeg voordat je het doorhebt. Deze verborgen functie kan je accu echter een flinke boost geven.

Je weet nu vast al een beetje hoe je de batterij van je Samsung-smartphone kan opkrikken. Zo wil je bijvoorbeeld graag de spaarmodus gebruiken en de helderheid van je toestel lager zetten.

Maar er is een nieuwe functie die je batterij een flinke boost kan geven. Deze functie is nog vrij onbekend omdat Samsung er niet veel over heeft gezegd. Gelukkig hebben wij hem voor je gevonden. Maak kennis met ‘bypass-opladen’.

Deze heerlijke functie geeft jouw Samsung een extra boost

Met de functie voor bypass-opladen kun je je Samsung van stroom voorzien via een oplader zonder dat de stroom de batterij bereikt. Het is alsof je de smartphone rechtstreeks vanaf het net laat werken, zonder de batterij te belasten. Je telefoon wordt niet ontladen of opgeladen, dus het batterijpercentage blijft hetzelfde. Maar de telefoon blijft volledig functioneel.

Natuurlijk heeft je telefoon nog steeds een batterij. Dus zodra de bypass-oplaadfunctie is uitgeschakeld, loopt de batterij gewoon leeg zoals vanouds. Op deze manier profiteer je van alle voordelen van een batterij, terwijl de batterij even pauze heeft.

Waarom je die nieuwe Samsung Galaxy S24 Ultra (niet) wil kopen
De Samsung Galaxy S24 Ultra draait natuurlijk op Android. (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Als je Samsung langdurig is aangesloten, staat je batterij voor langere tijd in ruststand. Ideaal als je je toestel lang nodig hebt en er af en toe op tikt. Het vermindert ook de warmteontwikkeling van de telefoon in vergelijking met normaal opladen. Dat zorgt voor minder slijtage aan de batterij.

Het is eigenlijk een soort pauze voor je batterij, terwijl je toch gewoon door kunt gaan met het gebruik van je telefoon.

Zo gebruik je bypass-opladen

Samsung heeft de functies naar een aantal Samsung-smartphones gebracht, waaronder de Galaxy S23-serie en een aantal Fold-modellen. We zetten ze allemaal even op een rij.

  • Galaxy S23-serie
  • Galaxy S22-serie
  • Galaxy Z Fold 5
  • Galaxy Z Fold 4
  • Galaxy Z Fold 3
  • Galaxy Z Fold 2
  • Galaxy A73 5G
  • Galaxy A33 5G
  • Galaxy Tab S8-serie

De handige Samsung-functie is te vinden in de Game Launcher-app. Je vindt het door te navigeren naar: Game Launcher > Meer > Game Booster > USB Power Delivery pauzeren. Nog handig om te weten: je kunt de functie alleen gebruiken als jouw je meer dan 20 procent batterij heeft en alleen werkt met een oplader van 25W of meer.

Google waarschuwt: zo voorkom je een slechte batterijduur op je Android-toestel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen