Waarom is mijn WhatsApp opeens groen in plaats van blauw?

Apps Mark Hofman 8 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Het zal je ongetwijfeld opgevallen zijn dat de icoontjes in WhatsApp voor iPhone opeen niets blauw, maar groen zijn. Wat is er aan de hand?

In de afgelopen weken zijn er steeds meer iPhone-gebruikers die groene knoppen tegenkomen in WhatsApp. Dit terwijl ze, bijvoorbeeld in het chatvenster, tot op heden blauw waren. Geen zorgen, je doet niets verkeerd.

Meta, het bedrijf achter WhatsApp, introduceerde een paar maanden geleden een nieuw uiterlijk voor zijn iPhone-app. Destijds was dat ontwerp, met de groene iconen, alleen voor een handjevol gebruikers te proberen in een testversie. Nu lijkt het er echter op dat het bedrijf de update steeds verder uitrolt.

WhatsApp op iPhone niet blauw, maar groen

Android-gebruikers hebben sinds jaar en dag al groene iconen in hun WhatsApp-app, maar iPhone-gebruikers hadden tot op heden altijd blauwe icoontjes. Deze kwamen in het chatvenster onder andere terug in het verstuurknopje en het plusje voor het toevoegen van andere content.

De laatste weken zijn er dus steeds meer iPhone-gebruikers die online melding maken van groene iconen. Dat betekent dat WhatsApp de update aan het uitrollen is en steeds meer gebruikers toegang krijgen.

Waarom is mijn WhatsApp opeens groen in plaats van blauw?
(Afbeelding: WABetaInfo)

Maar waarom heb jij al die groene iconen op WhatsApp, maar heeft je buurman dat nog niet? Nou, daar is een reden voor.

Zo werken updates voor WhatsApp

WhatsApp is een van de meest gebruikte apps ter wereld en heeft op moment van schrijven iets minder dan drie miljard actieve gebruikers. Meta hoeft de app niet alleen voor heel veel mensen bij te houden, maar moet bepaalde functies ook nog eens op twee platformen uitbrengen: iOS (iPhone) en Android.

Je kunt je voorstellen dat het uitrollen van zo’n update veel werk is en er gaande weg veel fout kan gaan. Daarom worden nieuwe WhatsApp-functies eerst in een betaversie getest om de kinderziektes eruit te halen. Als dat gelukt is, rolt het de update geleidelijk uit voor de platformen.

Dit gebeurt niet alleen per werelddeel, maar ook per land. En zelfs dan wordt nog niet een heel land in een keer voorzien. Het kan dus echt even duren voordat iedereen, zeker in het geval van een nieuw ontwerp, voorzien is.

Wat is er nog meer nieuw in WhatsApp?

WhatsApp heeft in 2024 al aardig wat nieuwe functies en wijzigingen gekregen. Zowel de app voor de iPhone-app als de app voor Android zijn voorzien. Niet alleen een nieuw ontwerp, dus.

Een van de grotere toevoegingen worden op dit moment nog getest. Meta AI brengt kunstmatige intelligentie naar de populairste chat-app ter wereld. Het is bijvoorbeeld in de mogelijkheid om je gesprekken beter te sorteren, laat je afbeeldingen genereren en geeft je een nieuw gespreksvenster om met hem te communiceren.

WhatsApp gooit ook zijn bel- en beeldkwaliteit tijdens gesprekken omhoog. Het is daarnaast mogelijk om audio toe te voegen wanneer jij je scherm deelt en kunt videobellen met maar liefst 32 mensen. Je kan foto’s sturen in hoge kwaliteit, kunt je favoriete contactpersonen makkelijker bereiken en bedrijven krijgen een verificatieknop van Meta.

Hoe kan ik WhatsApp updaten op mijn iPhone?

Hoewel de update gespreid wordt uitgerold kan het wel zo zijn dat de update voor WhatsApp klaarstaat voor je, maar dat je nog niet de nieuwste versie gebruikt.

Om de app voor je iPhone te updaten open je de App Store, druk je rechts bovenin op je profiel en veeg je naar beneden. Onder het kopje Komende (automatische) updates staan de apps die binnenkort worden bijgewerkt. Je kunt op Werk bij drukken om deze te installeren.

Onder het kopje Onlangs bijgewerkt zie je een lijst met apps die recent zijn bijgewerkt.

Zo krankzinnig veel berichten stuurde jij afgelopen 15 jaar op WhatsApp

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen