WhatsApp werkt aan DALL-E-achtige functie voor foto’s

Apps Jeroen Kraak 23 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Via WhatsApp breng zijn eigen DALL-E naar de app. Het is straks mogelijk om zelf AI-afbeelding van jezelf te maken.

We hoeven je echt niet meer uit te leggen wat voor invloed AI op ons leven heeft. Toch vinden we er nog niet zoveel van terug in WhatsApp, maar dat gaat binnenkort veranderen.

Het wordt straks mogelijk om met behulp van AI een eigen profielafbeelding te maken. Zo kun je gepersonaliseerde afbeeldingen creëren zonder dat je je eigen foto deelt.

Maak je eigen AI-profielfoto in WhatsApp

Met ruim 2,78 miljard gebruikers is WhatsApp een van de grootste berichtendiensten ter wereld. Vrijwel iedereen van je vrienden of familie kun je er dan ook mee bereiken. Maar datzelfde geldt ook voor onbekenden. Misschien wil je daarom toch wat meer privacy.

Je kunt natuurlijk instellen dat je WhatsApp-profielfoto alleen te zien is voor je contacten. Maar wellicht heb je geen behoefte om je foto met iedereen te delen. Je kunt een willekeurig plaatje uploaden, maar binnenkort wordt het ook mogelijk om een eigen profielafbeelding te maken met behulp van AI.

(Afbeelding: WABetaInfo)

Hiervoor hoef je straks niet DALL-E of MidJourney te gebruiken. Het kan binnenkort simpelweg in WhatsApp zelf. De functie duikt op in de nieuwe betaversie van de app voor Android: 2.24.11.17.

AI in WhatsApp en Instagram

Gelukkig kan WABetaInfo alvast een tipje van de sluier lichten met een screenshot. Als je ervoor kiest om een profielafbeelding te maken door middel van AI, krijg je een prompt te zien. Nadat je deze hebt ingevuld over hoe je profielafbeelding eruit moet komen te zien, maakt WhatsApp de afbeelding voor je.

De functie is nog in ontwikkeling, dus zelfs betatesters kunnen er nog niet mee aan de slag. Het is alleen nog toegankelijk voor de ontwikkelaars van de berichtendienst zelf. Hoe goed het dus echt werkt, is nog even afwachten.

Juist omdat het nog vroeg in het ontwikkelingsstadium zit, is de verwachting dat we deze functie niet zo snel zullen zien.

Toch is moederbedrijf Meta al langer bezig om AI naar haar verschillende apps te brengen. Zo is er in de Verenigde Staten al de bekende Meta AI-zoekbalk. Deze zit daar zowel in WhatsApp als in Instagram. Daarnaast is het daar ook mogelijk om stickers te maken met AI. Het is helaas nog onbekend wanneer we deze functies in Nederland kunnen verwachten.

WhatsApp werkt aan de functie die we al jaren hadden moeten hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen