WhatsApp gaat er binnenkort anders uitzien dan dat je gewend bent

Apps Jeroen Kraak 27 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp krijgt binnenkort een flinke make-over. Het zal dan ook wennen zijn als je de nieuwe gebruikersinterface ziet. WANT-redacteur Jeroen Kraak vertelt je wat er allemaal gaat veranderen.

WhatsApp is misschien wel de meest gebruikte app in Nederland. Met deze dienst stuur je eenvoudig berichten naar vrienden of familie, of voer je een telefoongesprek. Toch zal het in de toekomst net een beetje anders zijn dan wat je gewend bent.

@wantnl

iPhone 15 Pro Max heeft ZEVEN lenzen 🔥 #iphone15promax #iphonecamera #iphone #iphonetips #techtok

♬ original sound – WANT – WANT

WhatsApp krijgt een nieuw likje verf

Het moederbedrijf Meta test in de bètaversie van WhatsApp op Android (versie 2.23.20.10 om precies te zijn) een nieuw uiterlijk. Het bedrijf test het al een tijdje, maar het begint nu steeds meer vorm te krijgen.

WhatsApp ziet er al jaren hetzelfde uit. Dat speelt natuurlijk ook een rol in het succes van de app. Mensen zijn vertrouwd met de dienst en het werkt goed, dus waarom zou je het veranderen? Toch kan de dienst niet stil blijven staan en zijn sommige veranderingen gewoon nodig. Met de nieuwe interface hoopt Meta dat de app nog overzichtelijker en gebruiksvriendelijker wordt.

Waar WhatsApp vroeger alleen een berichtendienst was, is het nu veel meer dan dat. Het is zelfs een geduchte concurrent voor andere sociale media. Met Updates kunnen gebruikers laten zien wat ze aan het doen zijn, terwijl mensen en bedrijven via Channels heel eenvoudig informatie kunnen delen. Daarmee wordt het zelfs een soort concurrent voor X.

Het wordt wat moderner

Ondanks de nieuwe diensten wordt WhatsApp toch nog vooral gebruikt om berichten naar elkaar te sturen. Dat blijft in de nieuwe update ook het belangrijkste. Wel wordt het allemaal iets overzichtelijker, dankzij een moderne uitstraling.

WhatsApp gaat er binnenkort heel anders uitzien
Een modernere look. (Afbeelding: WABetaInfo)

Om dit te bereiken, worden er een flink aantal dingen veranderd in de app, meldt WABetaInfo. Zo krijgt de lijst met chats een make-over en zien we dat de bovenste balk geen kleur meer heeft. De onderste balk is dan weer iets lichter in de donkere modus.

Maar er is meer. Zo krijgen de tekstballonnen een iets andere uitstraling en is het overloopmenu met drie puntjes verdwenen.

Hoewel deze nieuwigheden te zien zijn in de Android-bèta van WhatsApp, wordt verwacht dat de interface op iPhones er anders uit zal zien, hoewel deze mogelijk niet helemaal identiek is aan de Android-versie. Wanneer de veranderingen definitief worden doorgevoerd, is nog onbekend.

WhatsApp lijkt nu eindelijk naar de iPad te komen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen