iPhone 15-doosje heeft een verborgen veiligheidsfunctie die je nog niet eerder zag

Smartphones Jeroen Kraak 26 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Het doosje waarin de iPhone 15 zit als je ‘m koopt, lijkt niet heel bijzonder. Toch zit er een verborgen veiligheidsfunctie in die ook niet zou misstaan bij andere producten.

Als je de iPhone 15 koopt, gaat alle aandacht waarschijnlijk meteen uit naar het toestel zelf. Toch is het doosje waar die in zit ook echt heel bijzonder. Apple heeft daarin ook een vernieuwing toegevoegd, waardoor je zeker geen kat in de zak koopt.

@wantnl

USB-C voor je iPhone, maar wel The Apple Way 😅 #iphone15 #iphone15pro #iphone15plus #iphone15pluspink #iphone15promax #apple

♬ original sound – WANT – WANT

Het doosje van de iPhone 15

Natuurlijk is je opgevallen dat de verpakkingen bij Apple de laatste jaren kleiner zijn geworden. Dat is ook het geval bij de iPhone 15. Dit doet Apple omdat het beter is voor het milieu, zodat er bijvoorbeeld in een container of op een pallet veel meer toestellen passen, waardoor er minder transport nodig is.
Toch voegt Apple ook een andere vernieuwing toe in de verpakking van het toestel, die we nog niet eerder zagen. Dit heeft niets met duurzaamheid te maken, maar wel met de bescherming van je aankoop.

De prijs van een iPhone 15 is natuurlijk niet mis. Je wil dus geen kat in de zak kopen. Denk daarbij aan een nep of een tweedehands exemplaar. Om dat te voorkomen zijn een aantal maatregelen genomen.

Eerder herkende je al de lipjes die je van de verpakking moet trekken om te openen. Als deze weg zijn, weet je dat iemand ‘m al eens eerder heeft geopend. Je kunt dan sowieso vragen stellen over of de iPhone 15 niet eerder is gebruikt.

Nog veiliger

Bij de iPhone 15 is er echter nóg een beveiligingsmaatregel bijgekomen, zoals X’er Majin Bu laat zien. Op het doosje van de iPhone is nu een hologram geplaatst die je alleen kunt zien met UV-licht. Zo zie je dus dat het doosje een echt exemplaar bevat en dat het geen namaak is.

Toch zijn er flink wat nadelen. Het lijkt een kwestie van tijd voordat namakers ook dit gaan namaken. Daarnaast moet je wel de beschikking hebben over uv-licht. Toch zijn er ook wel andere manieren waarop je een iPhone 15 veilig in huis kan halen. Bestel ‘m bijvoorbeeld bij Apple zelf of een andere bekende winkel.

Zo stevig zijn de nieuwe iPhone 15 Pro en Pro Max

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen