Zo stevig zijn de nieuwe iPhone 15 Pro en Pro Max

Smartphones Jeroen Kraak 25 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Je wil natuurlijk nooit je nieuwe iPhone 15 Pro laten vallen, maar het kan helaas toch weleens gebeuren. Je wil dan ook niet dat die meteen barst heeft. Maar hoe snel gaat de nieuwe smartphone van Apple kapot.

Wij begrijpen het ook niet zo, maar er zijn mensen die expres hun nieuwe iPhone 15 op de grond laten vallen. Dit doen ze voor een YouTube-video om de stevigheid van het toestel te testen. Een van die kanalen is AppleTrack.

Het titanium van de iPhone 15 Pro

Als eerste wordt de iPhone 15 Pro onder handen genomen. Dit is een bijzonder model, want het is de eerste smartphone van Apple met een frame van titanium. Het is lichter dan het roestvrij staal van de 14 Pro en levert weinig in op stevigheid.

Bij de eerste valtest is er bij de 15 Pro nog niets aan de hand. De 14 Pro heeft wel meteen een markering te pakken. Bij de vallen daarna lopen beide modellen schade op.

Bij vallen op de achterkant is de iPhone 15 Pro de eerste die barst. Hoewel het glas van beide modellen hetzelfde is, heeft de 15 een kleine curve aan de randen. Bij de voorkant is het ‘t zelfde verhaal. Toch moet hierbij worden opgemerkt dat de telefoon bijna nooit op zo’n manier op de grond terechtkomt.

Aan het einde komt zelfs de camera van de iPhone 15 Pro los, maar hiervoor moet je het wel echt heel bont maken.

Hoe zit het met het vlaggenschip?

Net zoals bij de iPhone 15 Pro is Apple ook bij de Pro Max overgestapt op Titanium. In een video van JerryRigEverything zien we hoe dat toestel het ervan afbrengt als het op de grond valt.

Ook in die video wordt de kwaliteit van het titanium benoemd. Het scherm houdt het goed uit tijdens de test, maar kan dan weer niet tegen buigen. Overigens gebeurt dit niet bij de gewone iPhone 15 Pro.

Laat je ‘m toch vallen en gaat die kapot? Dan kun je ‘m in ieder geval veel voordeliger repareren dan vorig jaar. Het model is namelijk wat aangepast.

Android en iPhone zijn stuk beter dankzij deze machtige AI-apps

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen