iPhone 15 Pro kun je goedkoper laten vallen dan de 14 Pro

Smartphones Jeroen Kraak 20 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Je wilt natuurlijk nooit dat je smartphone valt, maar als het toch gebeurt, kun je dat beter doen met een iPhone 15 Pro dan met een 14 Pro, en daar is een goede reden voor.

Zoals je weet maakt Apple de buitenkant van hun smartphones van glas. De voorkant wordt elk jaar steviger gemaakt, maar dat geldt lang niet altijd voor de achterkant. Omdat het een eenvoudig glaspaneel is, is het buitengewoon frustrerend dat het aanzienlijk veel geld kan kosten om het te vervangen. Bij de iPhone 15 Pro is dat gelukkig een stuk minder.

@wantnl

Actieknop iPhone 15 is 🔥#actionbu #iphone15promax #iphone #apple #techtok

♬ original sound – WANT – WANT

Een iPhone laten vallen kost ontzettend veel geld

Vroeger was het vrij eenvoudig om een telefoon te repareren. Je kon ze gemakkelijk uit elkaar halen en een onderdeel eenvoudig vervangen. In de afgelopen jaren is dit echter enorm ingewikkeld geworden, omdat alles aan elkaar is gelijmd. Voor een eenvoudig achterplaatje moesten soms meer onderdelen worden vervangen, en deze onderdelen waren ook nog eens duurder. Bij de iPhone 15 Pro is dit nu anders.

Apple heeft deze structuur gewijzigd bij de iPhone 14 en 14 Plus. In plaats van dat de hele telefoon uit elkaar moest worden gehaald om de achterkant te repareren, kregen deze modellen een verwijderbaar glazen paneel. Dit gold niet voor de Pro en Pro Max. Dit heeft echt een groot verschil gemaakt in de reparatiekosten.

In tegenstelling tot de 14 Pro en Pro Max krijgen de iPhone 15 Pro en Pro Max nu hetzelfde materiaal als de 14 en 14 Plus. Dit betekent dat alle modellen van de iPhone 15 een eenvoudig te vervangen achterkant hebben.

Nu veel goedkoper bij de iPhone 15 Pro en Pro Max

En dat scheelt echt aanzienlijk veel geld. 9to5Mac berekent dat het vervangen van het scherm van de iPhone 14 Pro 499 dollar kost, en dat van de Pro Max zelfs 549 dollar. Dat is behoorlijk veel geld voor een stukje glas. Ter vergelijking, de reparatiekosten van de iPhone 14 en 14 Plus bedragen respectievelijk 169 en 199 dollar.

iPhone 15 krijgt bijzondere camera die nog betere foto's maakt
De iPhone 14 Pro. (Afbeelding: Unsplash/Omar Al Ghosson)

Bij de iPhone 15 en 15 Pro zijn deze kosten nu gelijk aan die van de standaardmodellen. Dit betekent dat je hier nu nog maar 169 en 199 dollar voor kwijt bent. Natuurlijk is dat nog steeds veel geld, maar het scheelt toch 330 en 350 dollar.

iPhone 15: dit is onze eerste indruk van de smartphone van Apple

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen