Samsung Galaxy S24 Ultra verliest het op een haar van iPhone 15 Pro Max

Smartphones Jeroen Kraak 14 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S24 Ultra heeft een belangrijke achterstand op de iPhone 15 Pro Max goedgemaakt. Dat heeft alles te maken met de batterij.

De Samsung Galaxy S24 Ultra mag samen met de iPhone 15 Pro Max het meest populaire vlaggenschip worden genoemd. Het zijn allebei ontzettend goede telefoons, maar op één punt hebben de Koreanen nu flinke vooruitgang geboekt.

Het bekende YouTube-kanaal PhoneBuff heeft de accuduur van de Samsung Galaxy S24 en iPhone 15 Pro Max grondig getest en de Koreanen weten hierop flink te scoren, wat opvallend genoemd mag worden.

De grote batterijtest tussen de Samsung Galaxy S24 Ultra en 15 Pro Max

PhoneBuff test elk jaar de batterijduur van de topmodellen van Samsung en Apple. Vijf jaar lang wist geen enkele Samsung het te winnen. De laatste winnaar aan Koreaanse zijde was de Galaxy Note 10+, die de iPhone XS Max wist te verslaan.

Tijdens de test worden allerlei aspecten van de smartphones getest. Zo wordt er mee gebeld, video’s gestreamd, berichten verstuurd, gegamed en staan de smartphones ook 16 uur op standby.

Dit jaar was het, in tegenstelling tot voorgaande jaren, een echte titanenstrijd. Bijna wist de Samsung Galaxy S24 Ultra de titel naar zich toe te trekken en de telefoon liep dan ook lange tijd voorop. Maar net voordat alle batterijen bijna leeg waren, wist de iPhone net iets verder te kruipen.

Het eindresultaat

In totaal hield de batterij van de iPhone 15 Pro Max het 27 uur en 45 minuten vol. De Samsung Galaxy S24 Ultra kwam net 2 minuten tekort. Het toestel ging uit na 27 uur en 43 minuten. Dat zou je dus nog binnen de foutmarge kunnen noemen.

Toch zeggen de cijfers niet alles, want Samsung heeft nog veel werk te doen, vooral als je kijkt naar de batterij zelf. In de Galaxy S24 Ultra zit er eentje van 5.000 mAh, terwijl de iPhone 15 Pro Max het doet met 4.441 mAh. De Apple-batterij is dus veel efficiënter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen